Podaje numery zestawu mocującego łaczniki stabilizatora.
Numery dotyczą zestawu do grubszej wersji drążka. Jest też jego cieńsza wersja która stosowana jest np. w wersji Turbo.
Osłona metalowa 77 00 766 871
Spinka 77 03 066 303
Części niestety niedostępne poza ASO . Komplet na dwie strony kosztuje ok. 44zł
Przy okazji wymieniłem sobie łaczniki i w końcu nastała błoga cisza przy jeździe po nierównościach
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-07-28, 22:39
Nie wiem kto Ci naopowiadał takich idiotyzmów , ale najwyraźniej kompletnie nie miał pojęcia o czym mówi...
To by był chyba jedyny model samochodu w którym łaczniki stabilizatora mocuje sie za pomoca spawu , poza tym jakoś nie widze tutaj ASO które by to zrobiło.
Jak myślisz po co są te zapinki ???
Na drążku są fabrycznie wykonane dwa karby. W podkładkach są wykonane rowki ktore pozwalają na przełożenie ich poza karby w strone łacznika. Potem zakłada się zapinkę , która blokując się o karby( ząbki ) , nie pozwala zsunąc się podkładce.
Jakiś baran wspawał podkładki w czarnej baccarze i będe miał tam też kupę roboty żeby to naprawić...... tak to niestety jest z ....fachowcami .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2010-07-28, 22:50
Ja to miałem zrobione tak że w podkładce o odpowiedniej średnicy miałem naciecia aby przełożyć za garby a w innym miejscu dwa zagłębienia zakotwiczające.
Widocznie taki mechanik sie mi trafil co na proscizne poszedl.
powiedzial ze musial sciac 2 punktowe spawy zeby zdjac lacznik i na koniec oznajmil ze musze jakiegos spawacza poszukac zeby mi te podkladki przymocowal :/
w ten weekend bede rozbieral przednie zawieszenie w 25 w tej na czesci to zobacze jak to tam wyglada jesli jest tak jak mowisz to czeka mnie mala naprawa ;/
zreszta tez cos mi zaczelo stukac-klapac jakby w przednim zawieszeni od kierowcy
jest podobno drazek kierow do wymiany ale moze cos jeszcze ;/
Ja jak gzara z jakiejś chyba kolejowej podkładki zrobiłem zamknięcie po 2 sztuki na stronę.---.2 kanały na wejście na pręt i 2 o 90 stopni na zamknięcie ale tylko do połowy grubości podkładki-trzymało dobrze -końcówki wymieniałem(nasze wspaniałe drogi)2 razy-zabezpieczeń nie!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum