R25: na razi nie mam Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 248 Skąd: Zamość/pruszków
Wysłany: 2006-05-23, 19:24
niestety mam taki zameczek po wejściu przez kogoś do mojej Reni, mogłem sobie otwierać z pilota lub śrubokrętem
_________________ Ja chcem mieć swoją Renie !!!
Zwierzak [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-24, 19:47
No i udało się.
Pomogło tak.
Sciągnięcie ile się da tylnej szyby... z tyłu mam szybki na korbkę
Drucik. ale by ł za wiotki żeby odblokować drzwi ale udało się przeręcić trochę korbkę od szyby i znów opuszczenie trochę szyby na siłe. i tak metodami kombinowanymi się udało
Heheh ale teraz najlepsze kluczyków nie było w samochodzie;) i nadal nie mogę ich znaleźć Oj bedzie czekała mnie wymiana... sam nie wiem jeszcze czego ale to temat na następny TEMAT i no potrzeba czasu na to
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-05-25, 07:32
Jeżeli Zwierzak nie skorzysta z twojej oferty Tombog, to chętnie kupię komplecik zamków z kluczykami,
niestety posiałem jedyny oryginalny kluczyk jaki miałem
Ja użyłem druta (a konkretnie szprychy rowerowej - chodzi o sztywność i wytrzymałość) należy go tak ukształtować aby można zaczepić o grzybek w drzwiach.
Idzie jak po maśle a i drzwi nie trzeba zbytnio molestować.
Ogólnie wszystkie samochody z grzybkami którego można jakoś zaczepić dają się otworzyć.
Pozdrawiam i polecam lecytynę czy coś takiego na pamięć.
Zwierzak [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-03, 21:23
dzieki Tombog, ale juz mam kluczyki ... kicek, kluczyki od tomboga moga byc twoje
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-06-05, 17:41
dzięki Zwierzak
no i się stało, dzisiaj zamknąłem swoją Renię centralnym z kluczyka jak zwykle, poszedłem załatwić sprawę, wróciłem naciskam i nic, dioda się zapala w kluczyku a centralny nie działa,
przy sobie miałem tylko kluczyki i telefon, (oczywiście zamki w drzwiach nie działają a poza tym wsiąkł mi kluczyk do drzwi)
wpadłem na genialny pomysł i wszystkim go polecam w sytuacjach awaryjnych,
oczywiście dzięki Wam wiedziałem jak się zabrać do otwierania Reni, tylko nie miałem przy sobie szprychy ani druta żadnego,
ale główka jeszcze pracuje więc zdemontowałem tylną wycieraczkę, tzn. wyjąłem z pióra tą listewkę metalową, odgiąłem drzwi, pyk i otwarte
jak zawodowy włamywacz, trochę ludzie się dziwnie patrzyli ale co tam
przyczyna awarii jest chyba w przekaźniku, po wejścia do auta naciskając kluczyk słychać było cykanie, uderzyłem ręką w okolice bezpieczników tam gdzie ów przekaźnik sie znajduje i centralny zaczął działać.
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-06-07, 13:54
kto by chcial "stare, zardzewiale, nietypowe i na dodatek francuskie auto"
naszczescie ten dzial dostepny jest dla bardziej zaawansowanych uzytkownikow naszego forum
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 497 Skąd: Radom
Wysłany: 2006-06-07, 16:10
Mysle ze jednak nie ma czym sie martwic... bo ktos kto by chcial podprowadzic samochod to zna te sposoby.
O maluchu tez ogolnie wiadomo jak go otworzyc:)
No i nie powiecie mi ze umkneloby naszej uwadze, gdyby ktos probowal sprzedac gdzies w Polsce Renie jednego z naszych:)
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2006-06-07, 18:38
Ja swoje części to rozpoznam po dotyku A poważniej to po co komu kłopot. Kradnie się coś co można szybko sprzedać a nasze renie, czy też części są mało chodliwe. I dzięki bogu to jesdna z jej wielu zalet
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum