Resor w tych głosnikach nie jest gumowy. Membrany są papierowe. Nie dostaniesz dziś w sklepach tego typu rzeczy. Tak jak pisał Janusz, znajdziesz takie głosniki na pewno z rozbiórki.
O ile sie nie mylę ( ale to musiałbym sprawdzić po numerach ) identyczne głosniki sa w R19 i R21.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Dobra dobra my tu nie mieliśmy pisac do kasetach tylko o głośnikach do mojej Reni . No to jak znajdą się jakies oryginalne w dobrym stanie ??? Maciek mam Ci napisac te numerki ???
tak - Technics tez robił takie magnetofony z regulacją prądu podkładu. Nie wiedziałem, że to daje taki efekt.
Co do głośników to ze 2 szt zostawię sobie na odkład a reszta do rozdysponowania. Adawen też się deklarował, że ma
Sprawdzałem numery. W Ph1 i Ph2 były identyczne głosniki w drzwiach i z tyłu. W R19 i R21 głosniki mimo że wyglądały tak samo , miały inne numery. Być może to tylko zmiana numeracji związana z modelem samochodu, ale tego nie jestem pewien. Musiałbym mieć oba głosniki do porównania.
Tutaj stworzyłem temat o magnetofonach i kasetach żeby tu nie śmiecić
http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=3345
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Głośniki w PH1 i 2 są na pewno takie same, a to że Janusza sprzęt gra naprawdę rewelacyjnie, to zasługa dobrego egzemplarza. Mam trzy radia PH2 i każde gra inaczej w tej samej reni. Po prostu kondensatory już siadają i jak siądą tak radio gra. Ot cała zagadka różnicy w brzmieniu. Głośniki raczej nie siadają od grania z racji swojej budowy. Jeśli więc nie są mechanicznie uszkodzone, to raczej wymieniłbym kondziły w radiu, a nie głośniki .
Nie wiem jak charczy i jak rozpoznajesz ze jest uszkodzony. Jesli nie widac na nim zadnych mechanicznych uszkodzen, to najprosciej bedzie wstawic tam jeden z glosnikow drzwiowych. Jesli przestanie charczec, to znaczy ze jest do wymiany, ale jesli nie przestannie, to kondzioly. Jesli widac uszkodzenia mechaniczne, to juz oczywiste
Poszukuję głośników do swojej Reni na tył (lub przód jeśli są takie same).
Radio jest od safrane (jak miał Jagieł), choć jak się trafi oryginalne to będzie oryginalne.
Jak komuś zbywają takie głośniki to proszę o kontakt.
Odświeżę temat żeby nie tworzyć identycznego.
Poszukuję głośników do swojej Reni na tył (lub przód jeśli są takie same).
Radio jest od safrane (jak miał Jagieł), choć jak się trafi oryginalne to będzie oryginalne.
Jak komuś zbywają takie głośniki to proszę o kontakt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum