Wow zaskakujące rozmiary zniszczeń.
Szczerze mówiąc trochę Reniek widziałem i nawet w kawałkach ale czegoś takiego i w tym miejscu jeszcze nie.
Może coś było robione? Dziwne
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2012-05-11, 21:32
O to chodzi że nie było nic robione.
Zanim to porządnie ostukałem to wyglądało to niemal idealnie.
Pęknięcia konserwacji było widać i nic więcej.
Potem dopiero się zaczęło.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2012-05-19, 21:32
Prace w toku.
Znalazłem jeszcze kilka rzeczy do naprawy a że pogoda była jaka była , to spore opóźnienia.
Próg kierowcy w 4 miejscach , najgorsze na samym końcu przy podporze na lewarek.
Poza tym 4 cm spodu podłużnicy po stronie pasażera i zapewne odcinki progów po stronie pasażera ale teraz mam tam słaby dostęp.
Jeśli chodzi o progi to są one zdrowe, natomiast zgniły szwy na progach.
Znalazł się też winowajca.
W progach są otwory którymi powinna wyciekać woda która się tam dostaje . W moim wypadku otwory te były nie drożne. Woda zostawała więc w środku i sprawa wyjaśniona . Z tego samego powodu zgniły też kawałki poszycia od strony koła w miejścu gdzie jest przykręcana śrubą, dolna część błotnika.
Takie same otwory są w drzwiach i warto je od czasu do czasu sprawdzić.
Wysłany: 2012-05-22, 20:47
Dłubania ciąg dalszy. Dziś skończone zostało spawanie tego co można zrobić w tej pozycji auta, Wszystkie gołe blachy pokryte zostały preparatem hamującym rdzę . Jutro jak czas pozwoli , pokrycie wszystkich spawów gumą oraz nałożenie konserwacji .
Zdjęcie sprzed kilku dni z naprawioną już podłużnicą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum