Ja Ciebie rozumiem, poprostu kombinowałem odłaczyć, by sprawdzić czy działa. I wyszło mi że działa. Ale może masz rację jesli działa ale kulawo to może jego przeczyszczenie pomoże. Podłubię i dam znać czy pomogło.
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2007-04-21, 21:12
Mi jak podłączali gaz był problem z obrotami, były za wysokie, wzrastały sobie same itd. Fachowcy odpinali krokowy i okazywało się że krokowy działał bo po jego odpięciu obroty wzrastały jeszcze bardziej zresztą miałem ze sobą jeszcze jeden i było tak samo. Co się okazało, podczas podpinania kabli do kompa nie zapieli dobrze wtyczki która się wypieła lekko z jednej strony i dlatego obroty wariowały.
Spróbuj jeżeli nie pomoże to napewno nie zaszkodzi.
sprawdźcie filtr powietrza ostatnio mojego kumpla kosztował taki filtr w grand megane 1,9 DCi 130KM 200zł, silnik jak dawał w sandał do podłogi zaczynał się dławić, dwóch mechaników podłączało ją pod kompa ale nie mieli do niej sterowników i samochód nie mógł być obsłużony. Pojechał do bardziej zagorzałych i sprawdzili owy filtr, kupa liści, błota i w ogóle. Radzę zacząć od tego. Pozdrawiam
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2007-04-22, 11:42
Wydaje mi się że owe gaśnięcie to wina złej regulacji instalacji gazowej, miałem podobną przypadłość w poprzednim aucie, też na benzynce chodziło wszystko super a na gazie na wolnych potrafił sobie zgasnąć,
gazownicy kazali mi wymienić pół osprzętu silnika ale się wkurzyłem i wybiłem im to z głowy, regulowali dotąd aż było ok.
Niestety nie jestem w stanie polecić żadnego fachowca od gazu bo nie znam żadnego dobrego
Wysłany: 2007-04-23, 12:25
Silniczek krokowy od gazu rozkręciłem przeczyściłem (jakiś syf się tam nazbierał) przy okazji sprawdziłem czy działa. No i widać że pracuje. Niestety nie pomogło to na moją przypadłość. Tzn jak jadę i wcisnę sprzęgło nadal potrafi spaść z obrotami głęboko poniżej 800 i czasami gaśnie (50% / 50%)
Dostałem namiar na gazownika to pojadę go przetestować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum