R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2007-02-12, 00:02
wpływu to raczej nie powinno mieć, ale wprowadza niepotrzebny zamęt,
ja bym na początek wyrzucił ten trójnik i rurkę, śruba regulacyjna też nie jest potrzebna,
najlepiej wymień całą rurkę na oryginalną,
powinno to wyglądać tak http://www.fotosik.pl/pok...ad09efa2c1.html
niestety nie mam lepszego zdjęcia,
jeśli chodzi o bezpieczniki to nie wiem po co ktoś je tam instalował, byc może chciał tym zabezpieczyć obwód silnika krokowego w komputerze ale nie ważne, u mnie nie ma w tym miejscu żadnych bezpieczników,
także na początek trzeba zrobic porządek z tymi rurkami
parownik - reduktor od inst. gazowej działa na zasadzie podciśnienia. i to są właśnie rury prowadzące gaz. Pamiętaj że jak demontujesz instalację to musisz zachowac pełną szczelnośc układu dolotowego. Wydaje mi sie że jak auto się nagrzeje to zmienia się skład mieszanki paliwowo powietrznej i poprostu on łapie gdzieś lewe powietrze. Poprostu jak będziesz wszystkie te rurki wypiep... to dokładnie wszysko zaślep i posprawdzaj.
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2007-02-16, 17:41
pewnie że mogło.. pamiętasz u mnie taka dziurę lecącą od tego metalowego inject. co w żabieńcu zatkaliśmy śrubą? od tamtej pory całkiem inny samochód. Gdzieś miałem zdjęcie.
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
zakleilem narazie tasma szara takÄ… ktorej uzywal McGywer i renia lata jak szalona!
kolejnym pozytywem wyjecia gazu jest mniejsza waga autka oraz regulacja swiatel ktora wrocila do normy bez uzycia srubokreta
To prawda, że wypiłem dziś 3 amsterdamy 8,4%, ale powinienem wiedzieć co wspólnego ma regulacja świateł z usunięciem instalacji gazowej. Czyżbym musiał przestać tyle pić??
Jeśli te parę kg usunięte z bagażnika tak wpływa na wys. świateł, to raczej sprężyny i amortyzatory z tyłu są do wymiany.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Ostatnio zmieniony przez Janusz 2007-02-17, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2007-02-18, 01:24
Janusz napisał/a:
To prawda, że wypiłem dziś 3 amsterdamy 8,4%, ale powinienem wiedzieć co wspólnego ma regulacja świateł z usunięciem instalacji gazowej. Czyżbym musiał przestać tyle pić??
hmmmm Janusz.. to co ja mam powiedzieć po większej dawce
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum