Wysłany: 2006-05-20, 17:32 Jak otworzyc Renię bez kluczyków :)
Hej mam bardzo poważny problem (ale do poważnych usterek tego nie wrzucę)
we wtorek przyjechałem do Antwerpii nad ranem, przejechane 1100 km w nocy. Rozpakowałem się zamknąłem samochód poszedłem spać no i od kilklu dni biegam i szukam kluczyków obawiam się że zamknąłem gdzieś w samochodzie, może w bagażniku. Nie wiem. Bylem bardzo zmęczony bo wciągu trzech dni zrobiłem trasę do polski i zpowrotem. (a w polsce siędziało hihih)....Śmieci, jakaś kanapka po podrózy już ładnie plesnią obchodzą (jest tu bardzo ciepło) oj bedzie smród.
No i pomału dochodzę do wniosku że chyba naprawde gdzieś zostawiłem w aucie bo kilkukrotne przeszukania domu nic nie dały ;(. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać??? hmm jakieś pomysły ??
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-05-20, 17:51
wyjmij chromowana listwe w drzwiach i gmeraj haczykiem z drutu az znajdziesz cos za co mozna pociagnac Raczej magicznego sposobu na otwarcie reni nie ma (nie to co w starych maluchach... )
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Tylko trzy sposoby znam:
1. Długi kij od szczotki ( drewniany, lub stalowy) i uchylamy górny róg drzwi na chama. Ne złamią się, ale mogą się lekko odkształcić przy grubym kiju . No i celujemy w przycisk centralnego
2. Cienki profil np. z linijki, lub ekierki (kiedyś były takie fajne metalowe) i wg. opisu zulusa, ale nie trzeba listwy ściągać.
3. Drastyczny, ale najszybszy i najpewniejszy. Wybij szybę w cholerę
Wysłany: 2006-05-20, 19:29
Sprawa całkiem nie związana z renią ale miałem kilka dni temu taką przygodę z kluczykami więc się nią podzielę.Po pracy pojechałem na pocztę odebrać awizo i stanełem na zakazie oczywiście, 15 minut w kolejce wychodzę kluczyki w stacyjce ( hyundai atos) zamknięty na amen
TAXI i do domu po kluczyki zapasowe powrót obyło się bez mandatu.Wszystko ok.
Wieczorkiem auto wprowadziłem do garażu rano do pracy, 20 minut do 8:00 i co ?
Kluczyki w stacyjce zapasowe na siedzeniu a samochód zamknięty na 4 spusty.
w końcu 10 minut walki i otwarte przydała się stara linka otwierania maski od 126p
R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 497 Skąd: Radom
Wysłany: 2006-05-21, 03:59
Jak kiedys tata moj kochany zatrzasna dzwi z kluczykami w srodku to niestety na chama odciagalem gorna krawedz, dzwi a on celowal drutem z wieszaka, zeby zaczepic o dzyndzel od zamykania dzwi kierowcy.... powiem wam, ze naprawde latwo jest otworzyc dzwi kierowcy ( no i analogicznie pasazera- bo tylnich nie probowalem i mam nadzieje, ze nie bede nial okazji wyprobowywac:)))
p.s odkad ja zarzadzam kluczykami do Reni to nigdy nie zostaly zatrzasniete w samochodzie:)))
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
Ostatnio zmieniony przez szopen 2006-05-21, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-22, 07:10
miałem kiedys taka przygodę przed pracą i faktycznie sztywny drut (były takie wieszaki do ubrań z drutu - polecam) i odchylanie górnej krawędzi drzwi pomogło. Innym razem usiłowałem odsunąć na siłę szybe w dół (tylna - nie sa sterowane elektrycznie). Była zima i mróz i szyba pękła. Na szczęście mam szyby zapasowe.
tak mi sie przypomnialo ze pierwszą renie (R9) czasem otwieralem silnym kopniakiem (bokiem buta) w tylnie lewe drzwi pare cm pod listwa...
wlasciwie nie musialem uzywac pilota do drzwi...
ZEB gorzej jak masz zamek niesprawny no i nie wiem czy to w ogóle działa, gdyby to było takie proste to naszymi reniami jexdziliby tylko złodzieje [/b]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum