Kilka miesięcy temu jadąc do Ustronia też usłyszałem na CB że ktoś jedzie pod prąd. Co prawda nie widziałem tego samochodu ale wszyscy się zastanawiali jak ten ktoś mógł wjechac na ekspresówkę nie w tą stronę ?!
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Gość
Wysłany: 2010-09-21, 08:57
I nie zastanawiało tego starszego człowieka to że "wszyscy jadą pod prąd". Nawet jeśli pomylił jakimś sposobem kierunek jazdy i z racji wieku nie umiał się połapać w tej sytuacji to w końcu w samochodzie była 30-kilku letnia kobieta ..... może ktoś mógł uświadomić dziadka że jedzie pod prąd zanim doszło do tragedii. Nie wspomnę już o samym filmującym całe zdarzenie, który też mógł inaczej zareagować....
Nie wspomnę już o samym filmującym całe zdarzenie, który też mógł inaczej zareagować....
no niespecjalnie mógł, nie powodując tym samym zagrożenia na swoim pasie. Dziadek był w stresie - myślał na pewno, że wszyscy w koło są złośliwi i usiłują utrudnić mu życie. Może już samo prowadzenie pojazdu na tyle go absorbowało, że nic innego nie przyjmował do wiadomości.
Wysłany: 2010-09-21, 18:27
Niewiem możliwe, ja zapewne zadzwoniłabym najpierw na policje a nie zaczynała krecić film.....
To tak jak w kawale:
Jedzie baba autostrada pod prad i slyszy w radiu komunikat: "autostrada nr .... jedzie jakis samochod pod prad, prosimy zachowac ostroznosc (...)". Baba rozglada sie w okolo i mysli sobie: A to jeden?!?!
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Nie zgadzam się. A jak Ty będziesz miał 70 lat to też mają Ci zabrać i będziesz jeździł rowerem, albo PKS-em ?
Powinno być tak jak w Czechach. Po ukończeniu 65 lat robi się badania okresowe i już.
Może zbyt radykalnie się wyraziłem ,lecz żeby zdać sobie sprawę o czym mówimy trzeba porozmawiać ze znajomymi ratownikami medycznymi.Ich opinie są dość jednoznaczne:po debilach w bmw,ludzie starsi to druga grupa powodująca ciężkie wypadki.Ze znanych tylko osób; Siemion,Gieremek,Bardini wszyscy odeszli za kółkiem z powodu błędów własnych.Oddaję swoje prawko za 20-dzieścia lat z pełną świadomością że biorąc pod uwagę natężenie ruchu nie podołam wyzwaniu bezpiecznej jazdy.
ediwonder [Usunięty]
Wysłany: 2015-02-16, 12:36
Dokładnie, mógł zadzwonić na policję. Ale nie, lepiej zrobić dobry filmik. Swoją drogą dlaczego nie znalazł się chociaż jeden kierowca, który nie zatrzymał pojazdu i próbował powiadomić jadącego pod prąd?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum