Wysłany: 2010-02-09, 18:27 wplyw zimy na nasze Renie
Jak spisuje sie twoja Renia tej zimy ? Jakiego typu problemy wychodza na wierzch ? Co nalezy zrobic jak najszybciej ? Jednym słowem jak zima potraktowała wasze Renatki ?
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Zabraklo niechcacy . Napisalem taka opcje, lecz zapomnialem wcisnac dodaj .
Moja renia dzielnie stawia czola zimie, sniezycom, mrozom i idiotom na sasiednich pasach . Jedynym problemem jest brak spryskiwaczy, ale to nie z powodu zimy, tylko wlasnego lenistwa. Pompka juz przed zima skonczyla zywota.
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-02-09, 18:55
nie chcę zapeszac - dotąd jest super - brnie jak czołg przez śniegi na Tomalowych oponach, pali bez problemu przy -20 stopniach. Jedyne co mogę pomarudzic, to że radio nie pamięta ostatniej stacji i stale mi granie od fal długich zaczyna. No i jeszcze domykanie klapy bagaznika się poddało. Autko użytkuję codziennie i już ma przyobiecane - jak tylko cieplej się zrobi -maskę, błotniczek i pokrywę szybra z Turbo_D. No a potem operacja przeszczepu ABS-u.
ps. przywieźc pompkę na zlot? Zrobimy konkurs wymiany na czas
ps2. zapomniałem o nagrzewnicy - wogóle nie grzeje ale to moja wina. Zabawa z uszczelniaczem do chłodnicy wykończyła ją na amen.
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-02-10, 07:19, w całości zmieniany 1 raz
No moja Renatka też jest super.
Rozumiem że takie sprawy jak centralny szyby i fotele się nie liczą
Renia dostała nowy akumulator i pozbyła się smoka z baku zapala i śmiga bezproblemowo. przynajmniej na razie do - 17 C dalej się zobaczy.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-02-09, 22:17
Mało mam okazji tej zimy do jeżdzenia renówką. Nic jednak złego sie nie dzieje , no może z wyjątkiem hamulców w których pedał na mrozie robi się nieco miekki, ale to wina tylnych zacisków ktore miałem zrobić już dużo wcześniej .
W niedzielę nie mogłem zapalić bo aku padł ale nie ma się co dziwić bo odpalałem tylko na kilkanaście minut przy -20 stopniach wcześniej no i akumulator nie zdązył sie nawet doładowac, a jest to już można rzec bardzo stara Varta Blue dynamic .
Więc jeśłi chodzi o typowo zimowe dolegliwości to takowych nie odczuwam.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2010-02-09, 23:58
U mnie centralny działa jak chce, przyciski od foteli i szyb działają jak chcą, raz padł aku ale to moja i żony wina ( ona nie wyłączyła światełka w środku, ja odpaliłem na gazie i po dwóch sekundach zgasiłem aby odpalić na benzynie, no zapomniałem się) Problem mam z lodem w nadkolach, jest go tak dużo i taki twardy że dobija i jest zdrowe ---ęcie. Poza tym nagrzewnica chyba się powoli poddaje bo gorąco to nie jest.
-5 to nie zawsze się otwiera bagażnik muszę kilka razy naciskać przycisk
-10 to nie domyka się centralny zamek w drzwiach kierowcy
-23 to nie domyka się centralny w drzwiach kierowcy i pasażera przód
-20 szyby elektryczne mają opory przed otwarciem (jak się nagrzeje autko to już ok)
i świeci mi tylko jedno przeciwmgielne z przodu
i zapchała się dysza od spryskiwacza od strony kierowcy
Czyli czekam do wiosny i wszytko zacznie działać
_________________ RENAULT 25 V6 -1992 150KM
RENAULT Clio RL 1.2 -1994 54KM
Audi A6 1.8T -1997 -150KM
GAZ 2571 -Gazela -1997 101KM
Renault RAPID 1.9D -1994 65KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum