R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-05-19, 19:04 pilot do radia
postanowiłem zająć sie tym tematem, ponieważ ostatnio słyszałem o problemach związanych z zamocowaniem pilota do oryginalnego radyjka od R25.
już na wstępie zaznaczam, że pilot jest identyczny - czy to do modelu ph1 czy tez ph2. Różnica polega na podłączeniu - w starszym modelu wpina go się od spodu w panel w wyświetlaczu; w nowszym w gniazdo przewodu wyprowadzone bezpośrednio z radia (poniżej radyjko ph1)
pilota montuje sie w górnej obudowie kolumny kierowniczej. Obudowa ta musi mieć specjalne wycięcie.
wycięcie jest tuż przed wycięciem na przełącznik wycieraczek. Pilota przykręca się dwiema śrubkami wkręconymi w blaszkę, znajdującą się przy podstawie pilota. Blaszka dociskowo montuje go bezpośrednio do tej obudowy
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-05-19, 19:10, w całości zmieniany 3 razy
Rozebrany pilot
Po demontażu przycisków
Z zdemontowanymi przyciskami
Zagadka podczas rozkręcania wypadły dwie blaszki /czyżby ktoś do środka włożył zapasowe z przycisków ? /
Ostatnio zmieniony przez MaciejR21 2010-05-19, 22:59, w całości zmieniany 6 razy
Pilot wymieniony . Bez tych blaszek pilot też działa . Blaszki przy przyciskach Vol + Vol- pełnią raczej rolę /prewencyjną/ przytrzymującą w/wymienione przyciski. Gdy one są urwane to podczas demontażu ,wypadają oba te klawiszki, podczas montowania natomiast obudowa musi wtedy leżeć na czymś płaskim aby one nie wypadały ze swoich miejsc . Mój pilocik nie klikał z tego powodu ,gdyż blaszki odpowiedzialne za robienie "klika" są częściowo przełamane
Pilot moze i taki sam ale przelacznik wycieraczek chyba jest inny do wersji z pilotem i bez. Zamocowalem oslone kolumny kierownicy, ktora dostalem od Adama i okazalo sie ze pilot zawadza o przelacznik wycieraczek. Pozniej zrobie zdjecia i zademonstruje.
_________________ Prawdziwy mężczyzna sika do umywalki.
Adaś polska mowa nie być tłudna... Pisz po polsku i za zwłokę wyślij Tomkowi dźwigienkę bo jego raczej nie da rady jak będzie chciał włączyć spryskiwacze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum