Buczenie może spowodować nieodwracalne zmiany w korze mózgowej 10 cm od prawego ucha. Gdybyś jednak miał reduktor zamontowany nietypowo po stronie kierowcy, to może się to rozszerzyć o ucho lewe .
A tak na serio, to możesz opisać zjawisko bardziej dokładnie ? Skąd pomysł że to reduktor buczy ?
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2011-11-18, 22:12
Może , ale niekoniecznie. Jeśli to ten reduktor który proponowałem Ci wymienić na nowy ....to dobrze . Może w końcu zaczniesz słuchać nieco bardziej doświadczonych .
Jak Ty mogłeś przyłożyć tam ucho , skoro reduktor powinien mieć temperaturę ok.90 stopni ????
Możesz mieć zapowietrzony układ chłodzenia ,lub co bardziej prawdopodobne , swego kresu dożyły membrany i elementy uszczelniające zaworów wewnątrz. Może też ciągnać gdzieś lewe powietrze. Sprawdź dokręcenie śrub na obwodzie reduktora po obu jego stronach.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Reduktora nie wymieniłem bo chce to zrobić razem z resztą części (butla itp.).
Moje ucho nie dotykało reduktora
Układ odpowietrzyłem więc to można skreślić. Jutro sprawdzę czy wszytko jest dokręcone. Czy może być tak, że on poprostu się kończy (ma już prawie 10 lat) ?
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2011-11-19, 15:25
Możesz , ale jak zrobi się dziura w membranie gazowej to staniesz .
Jak natomiast pęknie membrana wodna to płyn z układu chłodzenia może zmieszać się z gazem dostać do silnika.
Wszystko zależy od konstrukcji i typu reduktora.
Nowy kosztuje koło 200zł.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum