Witam wszystkich użytkowników, jestem posiadaczem R25 o silniku 2.7 V6, od niedawna na naszym forum. Mam problem z ustawieniem rozrządu w tym silniku - silnik jest na mechanicznym wtrysku, bardzo podobny montowany był w Peugeot 504 i prawdopodobnie Renault 30. Wyglądem silnik ten nie różni się zbytnio od silnika 2.7 V6 na pełnym wtrysku (elektrycznym) montowanym w Espace II i R25. Może któryś z kolegów posiada schemat ustawienia rozrządu lub wie gdzie są znaki do ustawienia, w którymś z tych silników. Zakładam ze ustawienia faz rozrządu w obydwu modelach silnika są takie same. Posiadam już czwartą R25 nigdy nie miałem V6, z tąd mój problem. Gdy ktoś potrzebował w innej kwestii pomocy chętnie wymienię się doświadczeniami. Na pomoc oczekuję na forum lub na GG 4648959. Pozdrawiam
Wysłany: 2012-02-19, 17:30
wielkie dzieki.nieznam niestety angielskiego.przeglądałem już nawet książkę w serwisie reno,ale tam oni wszystko ustawiają na blokady.niewidze na tych rysunkach klinów na górnych kołach.jedyny ratunek jakby którys z kolegów wymieniał łańcuchy lub miał tski silnik na wierzchu i zrobił zdjęcia jak są stawione koła i wał.może ktorys z kolegów robił swoje znaki podczas wymiany łańcuchów i podzieli sie swoją wiedzą.
Wysłany: 2012-02-19, 21:43
generalnie tak,,ale jest słaba rozdzielczość i marnie widac.powiękrzałem już i obracałem jak sie dało.ale wielkie dzięki.najlepiej było by dorwać taki silnik z rozrządem na wierzchu i rżucić na to okiem.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2012-02-20, 09:39
Na łancuchach i na kołach są znaczniki o ile dobrze pamiętam. Na łancuchach powinny być one zaznaczone farbą.
Zrób może dokładne zdjęcie kół , to niewykluczone że sobie przypomnę jak to w praktyce wyglądało bo robiłem to kilka lat temu.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Wysłany: 2012-02-24, 14:19
dzięki koledzy za info.przyznam że ten schemat od raczka jest rewelacyjny..nigdy nie miałem v6 z tąd moje braki.może wiecie koledzy który jest pierwszy cylinder w v6 lub jaka jest kolejnośś oznaczenia cylindrów.znam juz kolejność zapłonu ,dla zainteresowanych ..to 163524.pozdrawim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum