kasa kasa kasa... teraz wszystko będzie za kase - pazerność dostawców internetu i innych mediów nie zna granic - przecież musimy zapewnić im najnowsze auta, pensje, exkluzywne podróże itp...
PS: Będzie dobrze - albo nawet lepiej mam przynajmniej taką nadzieję
ja to znam he he..zapytaj w aptece o uf witamine...zrobia oczy jakby zobaczyli ufoluda
ale rozwijajac temat przewodni..mysle ze tak naprawde nikt nie zdaje sobie sprawy z zagrozenia
dlaczego
dlatego że na tym forum wszyscy staniemy sie przestepcami np:
kol.OLEKS przeczytał cała ksiązke serwisowa..i na forum dzieli sie swoja wiedza
KARA...!!!!
i wielu innych
ACTA mu tego zabrania
http://www.youtube.com/watch?v=U29HCm9qf0c
tworzy sie swiat policyjny aby na każdego władza miała haka
Ni przeczytałem żadnej książki a wiedza jaką się dzielę jest tylko i wyłącznie moja i chyba nie muszę od tego płacić podatku
Ale niestety wszystko zmierza do amerykanizacji społeczeństw. Wolność będzie tylko taka jaką dadzą nam wielkie koncerny. Wszystko co inne jest wrogiem demokracji i takie tam.
Może rozumiem intencje ale nie rozumiem narzędzi. Jeżeli są popełniane przestępstwa w sieci i ktoś to zgłasza to należy karać przestępców a nie czepiać się tych co jest najłatwiej złapać - czyli normalnych ludzi.
Ostatnio zmieniony przez oleks 2012-01-22, 17:10, w całości zmieniany 1 raz
R. Gwiazdowski o ACTA
.........pretekstem walki z pedofilami, a to „ochrony prawa własności intelektualnej” różnej maści bolszewicy starają się za wszelką cenę skończyć z wolnością Internetu.
Poczytałem i pooglądałem trochę materiałów o ACTA.
Być może to były historyczne dane ale większość państw tego jeszcze nie podpisała a Polska oczywiście włazi każdemu do otworu i się wystrzeliła.
Jak ktoś nieodpowiedni dostanie te narzędzia w swoje łapy to będzie burdel.
Jak ktoś z tego będzie korzystał z głową to w zasadzie nic się nie zmieni.
Najbardziej wkurza to że dostawcy internetu będą musieli mieć pełen nadzór nad ruchem w sieci a dodatkowo to archwiziwać i w ten sposób będą wiedzieli dokładnie wszystko o człowieku korzystającym z sieci.
Mniejsi dostawcy mogą nie dać rady zaiwestować w sprzęt do tego celu i najwyraźniej w swiecie paść.
Zresztą o wszystkim można poczytać czy pooglądać i nie mówie tu o krzykaczach których boli to że ukróci się , albo będzie możliwość ukrócenia piratowania.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
dostawcy internetu będą musieli mieć pełen nadzór nad ruchem w sieci a dodatkowo to archwiziwać i w ten sposób będą wiedzieli dokładnie wszystko o człowieku korzystającym z sieci.
Nie chcę cię martwić Maćku, ale już muszą i wszystko wiedzą. Problem nie polega na tym, że dostawca wie, bo jego to ....j obchodzi. To są dane dla służb specjalnych, które mają prawo w każdej chwili poprosić dostawcę o logi z przed powiedzmy pięciu lat i dostawaca ma obowiązek je przedstawić. Tak więc sama ACTA nic tym temacie nie zmienia. Zmienia się jednak odpowiedzialność dostawcy, bo jak ktoś się uprze, to go może posadzić za to, że ktoś w sieci uprawia piractwo. Do tej pory wskazywał delikwenta i na tym się jego rola kończyła. Teraz może zostać współwinnym czynu. Pozostaje więc liczyć na zdrowy rozsądek służb kontrolujących, a z tym może być różnie.
rozmawiałem z kilkoma znajomymi
...aleeeee...hmm...pamiętam jak byłem młody ...
w niedzielę rano zamiast teleranka...zobaczyłem lufy czołgów
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992
Wiek: 79 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2012-01-27, 18:16
jaclaw napisał/a:
nie wiem jak u was ale u nas na wsi sieć chodzi beznadziejnie
na mojej wsi od kilku dni też jest beznadziejnie
jaclaw napisał/a:
w niedzielę rano zamiast teleranka...zobaczyłem lufy czołgów
na wsi
Mnie o godzinie 5 rano znajomy aktywista PZPR nie wpuścił na teren zakładu pracy z powodu braku przepustki
Pracowałem w zakładzie już kilkanaście lat i nikt nigdy takiego dokumentu ode mnie nie żądał
Tylko że teraz oprócz służb specjalnych o podanie danych Kowalskiego może wystąpić wydawca, np. taki Warner Bros i stwierdzi że spuściłeś w sieć film a potem pobrało go 1000 osób i to ów wydawca wyznaczy Tobie karę w kwocie 1000 - ca kopii DVD i pozamiatane.
Podejrzewam że najwięksi wytwórcy , stworzą specjalne komórki zajmujące się sledzeniem sieci , żeby wyłapywać takie sytuacje a późniejsze dojście do źródła to już będzie tylko pikuś.
Google to nawiększa baza danych dla służb specjalnych szczególnie dla stanów. Był pomysł aby jako loginy do kont można było wykorzystywać tylko prawdziwe dane takie jak imię i nazwisko.
W jednym opracowaniu na temat androida możńa przeczytać dość wymowne zdanie na które zazwyczaj nikt nie zwróci uwagi a jego treść brzmi mniej więcej tak " Telefony działające POD KONTROLĄ androida ....itd...". Można się tu czegoś doszukać prawda,tym bardziej że ten system bez połaczenia z siecią jest dość nie atrakcyjny.
Na całe ACTA jest dość prosta metoda , oby tylko dbać o posiadane dane . Przecież nikt nie nakaże mi szyfrować dostępu do internetu poprzez WIFI a zasięg wokół domu jest dość daleki.....
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum