od takiej "R18" - tylko bez skór i turbo- zaczęła się moja przygoda z Renią
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
za tyle to nawet tapicerki oryginalnej nie kupisz.
ale bez tapicerki- to może by i wystarczyło na jakiś skromny remoncik.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
za tyle to nawet tapicerki oryginalnej nie kupisz.
Janusz, co Ty sie tej oryginalnej tak trzymasz??? przeciez nikt z rzecoznawcow nie zabrania zrobic podobnej za mniejsze pieniadze do zabytkowego auta...
jesli auto jest stare a chcesz je doprowadzic do stanu fabrycznego to wcale nie musisz tego robic z fabrycznymi fotelami.....
zapewniam Cie ze da sie zrobic piekne fotele jak nowe za 1/4 ceny tych fabrycznych
nie ma takiej szansy. znajdziesz fachowca, który pieknie uszyje, ale nie znajdziesz materiału, bo nie ma takiego.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
to jest możliwe, ale uwierz w moje talenty- szukałem solidnie 2 lata.
potem zaniechałem. być może teraz by sie coś trafiło, czego nie było wtedy.
a upieram się na oryginał, bo nie mam samochodu od podwarszawskiego rzemieślnika, tylko z fabryki we francji i nie jest on jeszcze tak stary, aby nie można było znaleźć oryginału.
ponadto siedzenia mają pasować do obić drzwi, a tapicer będzie miał spory problem, aby prawidłowo wykonać boczki.
tapicer będzie miał spory problem, aby prawidłowo wykonać boczki.
to prawada ale sa w Polsce zaklady ktore sie specjalizuja w restauracji baaardzo starych aut to i z renia by sobie poradzili....
mialem okazje ogladac kiedsy astona martina db6 w perfekcyjnym stanie kolekcjonerskim z Polskiego warsztatu bo w GB bylo drozej i gorzej
Na razie pozostanę przy poszukiwaniach oryginału.
Zresztą moja tapicerka podobała się kilku osobom we francji do tego stopnia, że szukali wouezzy żeby mi to powiedział po polsku.
Więc biorę na uspokojenie i czekam aż się coś trafi. Mam czas.
A najpierw trzeba bardaszkę pod maską wytępić.
tapicera szczecin to już chyba widziałem.
a ta renia- moze i fajna, ale brakuje jej "tego czegoÅ›".
bezpłciowa jest. ani rocznik, ani typ, ani wygląd, ani stan.
zadnego "ostrza".
mi sie wydaje ze gdyby tam podjechac i chociaz porozmawiac to napewno by Ci taka skore sciagneli chocby z honolulu
pamietam jak sie wystawiali tym demo mercedesem na targach tuningowych w Paryzu....opowiadali wtedy ze jako jedyna firma w europie wschodniej nie boi sie zadnego zamowienia i nie ma takiego ktorego by jeszcze nie wykonali...
Jesli mowa o tapicerkach ja latem przez miesiac pracowałem w niemieckiej firmie co zajmuje sie tapicrką do samochodów i wyposażeniem na jachty.i nie powiem troche sie podszkoliłem w tym kierunku.mogłem zostac dłużej ale niestety nie mogłem tego pogodzic z pracą którą mam.
mało brakowało a bym sie załapał na zrobienie tapicerki do bmw z1 ale zdążyłem wyjechać.
http://leder-konzept.de/
Ostatnio zmieniony przez Konrado 2007-09-05, 10:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum