:     
 Przebieg: 

• Album
 • Chat
 • FAQ
    Gość  • Rejestracja • 
 • Grupy
 • Szukaj
 • Download
 • Statystyki
 • Klubowicze
 • Użytkownicy
Użytkownik: HasÅ‚o:  

•  SALON R25  •  R25-TV  •  FORUM  •  PORTAL  •  LINKOWNIA  •  ! POCZTA !  •

Poprzedni temat :: Następny temat
Auto Mazowsze
Autor Wiadomość
Tombog 
Administrator
Wszechstronny laik

R25: V6i B29F AR4 R12
ImiÄ™: Francuzeczka
SkÄ…d: Lublin/Warszawa
WysÅ‚any: 2005-04-19, 09:44   Auto Mazowsze

ul. Trakt Brzeski 172
05-070 Sulejówek
www.automazowsze.pl

Jest sobie taki serwis, specjalizujący się pewnie we wszystkim. Najpierw był tam szrot francuzów, potem powstał salon Hyundaia z serwisem (jak to w salonie). Obecnie można tam kupić wszystko do francuzów i pewnie japońców. Ale serwis szczerze odradzam. Chyba, że macie sporo czasu i lubicie patrzeć na masochistów. Brak podstawowej wiedzy o modelu R25 powoduje, że wszystklo jest robione w zwolnionym tempie, przy uwydatnianiu dobrej miny do złej gry.
Wspomnę tylko, że przedni amortyzator wymieniają w 6h. JEDEN !!!!!!!!!!!!!! Na pytanie czy mają specjane ściągacze do sprężyn,stwierdzili, że tak i mogę śmiało przyjechać na wymianę. Oczywiście na oczy nie widzieli orginału, bo to czym się wzięli za ściąganie sprężyn, nie przypominało w niczym dedykowanego narzędzia. Za wymianę drugiego amortyzarora serdecznie podziękowałem, zwłaszcza że krzyknęli za dotychczasową robotę (1/2 roboty) 150 zł, z uśmiechem twierdząc, że policzyli mi tylko 2 roboczogodziny i powinienem być zadowoliny.
Następnego dnia na parkingu pod blokiem, za pomocą pojedynczych ściągaczy wymieniłem własnoręcznie drugi amortyzator w 2h.
NO COMENTS.

blondas 
Expert

SkÄ…d: koszalin
  WysÅ‚any: 2005-06-21, 15:59   

zgadzam sie z opinnia iz robota sie im nie pali w rekach! sewisuje swa baccare tylko u nich ale czegokolwiek przy zawieszeniu tez bym im nie dal zrobic! jaka kolwiek robota trwa wieki! LECZ...... kazda firma to ludzie! tak wiec ja swoj kochany samochodzik serwisuje TYLKO gdy jest pan Jagodzinski (kierownik) a mechanikiem jest pan ARTUR... (nazwiska nie pamietam) poza tym chyba lepiej iz robia moj samochodzik wolno nie spieszac sie... gdyby robili to szybko ,kto wie co by moglo sie stac! juz kiedys korzystalem z takiego SZYBKIEGO serwisu. niestety nie napisze co bylo tego efekyrm gdyz w slowniku ludzi kulturalnych nie ma odpowiedniego wyrazenia na to jak mnie potraktowano gdy zareklamowalem usluge.

Tombog 
Administrator
Wszechstronny laik

R25: V6i B29F AR4 R12
ImiÄ™: Francuzeczka
SkÄ…d: Lublin/Warszawa
WysÅ‚any: 2005-06-21, 16:16   

Haaaa, to twojÄ… bacarÄ™ robiÄ… :) Chwalili siÄ™ :)
Nie twierdzę od razu, że na niczym się nie znają. Sam bym tym ich ściągaczem pewnie 12h robił ten amor. Ale po co się wyrywać przed szereg. Nie mam narzędzia, to mówię że nie mam i do widzenia.
Wymieniałem u nich olej w skrzyni i drążki kierownicze. Jakoś poszło sprawnie. Jednak jak przychodzi do specjalistycznej wymiany, to d....a. Na tym trzeba się po prostu znać i mieć w głowie.
A czemu nie chcesz napisać o szybkim serwisie ? Można to chyba w jakieś ludzkie słowa ubrać :wink:

Zulus 
Fachowiec
| PIKUR |

R25: Turbo-DX B290 '91
ImiÄ™: Renia
SkÄ…d: Siedlce
WysÅ‚any: 2005-06-21, 19:26   

Jeden robi jak sie patrzy, drugi patrzy jak sie robi :)

blondas 
Expert

SkÄ…d: koszalin
  WysÅ‚any: 2005-07-01, 16:01   

no coz! mam fiata seicento z 2000r. auto naprawde zawsze szybko i sprawnie naprawiano mi w jednym takim zaprzyjaznionym serwisie autoryzaowanym... a poniewaz auto sprowadzilem jako nowe w ramach mienia przesiedlenczego ze szwajcarii zaczely sie jaja... a to nie moglem sie doprosic o Polska instrukcje a to ksiazke serwisowa itd... ale do zeczy... poniewaz to wersja tkz. eksportowa auto mialo o 13 wiecej zebow na rozrzadzie! przy okazji wymiany paska zarzyczylem sobie wymiane i pompy wody coby 2 razy za robocizne nie placic! jak juz wiadomo poszlo szybko sprawnie i ogolnie fajnie! nastepnego dnia pojechalem do szwajcarii! auto zachowywalo sie dziwnie ale nie mialem czasu tego sprawdzac! (mialem czasowke) kolo illertissen niedaleko bodensee auto zdechlo, poniewaz jak sie okazalo zalozono mi pompe wody od zwyklej wersjii! serwis sie wypial ale zmiekl gdy pozwalem ich do sadu! w sumie wycieczka z remontem kosztowala mnie 3249 euro za naprawe w niemczech! za tyle mozna bylo kupic taki sam samochod w Polsce. teraz juz nie spieszy mi sie nigdy i nigdy nie naprawiam auta bezposrednio przed dlugim wyjazdem. to samo polecam wszystkim ktorym sie chcialo to przeczytac ps auto ma teraz 375 000 i ciagle jezdzi! a mechanik ktory go robi ma zabroniony pospiech :lol:

[ Dodano: 2005-07-01, 17:05 ]
co do specjalizacji zgadzam sie! POWAZNEJ roboty tez bym im nie zlecil :idea:

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu