Mam na imię Konrad, nick paranoiks, jestem z miasta Łodzi.
Właśnie zakupiłem od znajomego Renatkę 25 GTS z dwulitrowym, zasilanym przez gaźnik motorem.
Po krótkich poszukiwaniach w góglach znalazłem tutejsze forum, czym ucieszyłem się niezmiernie (respect dla admina i forumowiczów, strona wysoko wypozycjonowana w przegladarce).
Mam nadzieję znaleźć na forum parę odpowiedzi na pytania związane z moją superlimuzyną, jej użytkowaniem i naprawianiem (odpukać w niemalowane...)
Szczerze mówiąc wiele oczekuję od autka, tym bardziej że kupiłem je wczoraj w przypływie złości na poprzednie - Opla Astrę z '93 z silnikiem 1.4, która po raz wtóry odmówiła posłuszeństwa.
Z miejsca pozwolę sobię zapytać o radę.
Otóż autko ma zrobiony świeżo calutki rozrząd, wymienione całe przednie zawieszenie, hamulce, jednoroczne kapcie wielosezonowe i instalację gazową na gwarancji.
Do zrobienia mam przewody paliwowe (są sparciałe i popękane) i za radą znajomego wyjęcie jednej uszczelki z pompy paliwowej, która odmawia posłuszeństwa, choć podobno powinna być sprawna. Poza tym dowiedziałem się że powinienem uzupełnić olej w skrzyni przekładniowej, rzeczywiście skrzynia nie chodzi jak w nowym maybachu, ale nie jest z nią źle.
Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o wstępnym przeglądzie auta, co poza wymienionymi przeze mnie częściami wymienionymi/do wymiany powinienem w aucie sprawdzić, co wymienić. Druga sprawa to czy polecacie jakiś szczególny olej do skrzyni przekładniowej/lub jakiego używacie.
No trochę się rozgadałem, a miałem się tylko przywitać.
Jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie.
_________________ Życie to ciągła walka
Do obiadu z głodem
Po obiedzie z sennością...
cześć-
witamy w naszych progach kolejnego renomaniaka.Na pewno korzystając z opcji "szukaj"
znajdziesz odpowiedz na swoje ewentualne problemy z R25.
A teraz nic innego -tylko cieszyć sie jazdą-szerokiej drogi.
PS -zapraszamy na zlot w Borkach 25-27 maja.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Również witam w naszych progach i dziękuję za respect . Polecam jednak trzymać się regulaminu forum i nie robić z niego śmietnika. Surowo tu przestrzegamy zasad opisanych w regulaminie. Warto go przynajmniej przeczytać .
czytaj, czytaj, czytaj, swój pierwszy post rozbij na poszczególne problemy, poszukaj w tematach, a jak nie znajdziesz- załóż temat. Tu się tylko witamy.
A twoja renia jest chyba składakiem, bo w tym roczniku raczej gaźnika nie znajdziesz.
pozdrówka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum