panowie co wy tak wiele liczycie
diody są po 50gr sztuka, wiec około 1zł na przycisk, za taka kase kupicie żarówke ktura zaraz wam się przepali, wiec nie rozumie tych wysokich kwót jak również nie rozumiem gadania o Watach, rozwiązanie to ma być trwałe i bezobsługowe a nie ekonomiczne, z resztą jak ktos uwaza że alternator odczuje zmniejszenie obciążenia o 5Wat to ..sie myli:d
uważam to roziwiązanie za dobre a gadanie o watach i złotówkach jest tutaj nie dokońca słuszne
Fizyk- zgadzam się co do przycisków- świetne rozwiązanie i zrobię sobie.
Jednak przekonuję wszystkich, aby nie robili diodowego światła w tablicy przyrządów. Mi się nie udało i nie widzę powodów, aby robić z tym dalsze doświadczenia.
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-08-16, 20:23
Janusz ma racje zmiana na LED'y podswietlania licznika nie wyjdzie elegancko bo diody nawet te w matowych oprawkach swieca zbyt wasko na tak malej odleglosci.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
no tak panowie jeżeli chodzi o tablice przyżądów to tam w gre nei wchodzą diody, miałem doświadczenia kiedy przerabiałem deske na białe zegary i nawet na żarówkach było trudno uzyskać jednolite rozproszenie światłach ( uwidacznia się to na białych zegarach kiedy świeci cały cyferblat a nei tylko cyferki, tag że panowie w tablicy przyżądów pozostawmy to co jest:) ale tam żarówki dużo żadziej się przepalają niż w przyciskach więc to chya nie jest problem.
Pozdrawiam Fizyk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum