:     
 Przebieg: 

• Album
 • Chat
 • FAQ
    Gość  • Rejestracja • 
 • Grupy
 • Szukaj
 • Download
 • Statystyki
 • Klubowicze
 • Użytkownicy
Użytkownik: HasÅ‚o:  

•  SALON R25  •  R25-TV  •  FORUM  •  PORTAL  •  LINKOWNIA  •  ! POCZTA !  •

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka instalacja LPG dla 2.5 v6 turbo (rok 1990) ??
Autor Wiadomość
ocki
[Usunięty]

WysÅ‚any: 2006-12-08, 19:08   Jaka instalacja LPG dla 2.5 v6 turbo (rok 1990) ??

[/b] :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Witam. Mam prosbe do Panstwa, miamowicie, chce zalozyc LPG do mojej 25, ale w miejscowosci w ktorej mieszkam tylko chca zalozyc mi sekwencyjny wtrysk gazu za 5800 zl, bo jak twierdza specjalisci :) na innej zle bedzie chodzil. :?:
Czy jest mozliwosc zalozenia innej, tanszej instalacji do tego auta? I jesli mozecie Panstwo to podajcie ceny tych instalacji, firme i miejsce w jakiej moge ja zalozyc. Zastanawialem sie nawet nad sprzedarza tego auta, skoro zalozenie LPG ma byc drozsze od samochodu...
Dziekuje z gory i pozdrawiam. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

szopen 
Spełniony forowicz

R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90
SkÄ…d: Radom
WysÅ‚any: 2006-12-08, 19:19   

Myslisz nad sprzedaniem? hmmm wiesz co jesli nie wyjdzie ci z gazem i bedziesz chcial sprzedac to odezwij sie do mnie na PW:)

Pozdrawiam

Lloyd 
Fachowy forowicz

R25: 2458 V6 Turbo B295 1988
ImiÄ™: Pompka ;)
WysÅ‚any: 2006-12-08, 23:20   

No i rację mają. Tylko sekwencyjny. Moja miała podciśnieniową instalację i strzelała, rozwaliła intercooler. I wyleciała z auta. A ile Ci pali?

Konrado 
Expert
--<=|------|=>--

R25: MB S124 200TE 1991r.
ImiÄ™: messi
SkÄ…d: LSW
WysÅ‚any: 2006-12-09, 00:19   

do takich autek to tylko takie instalki... tak samo jak do instalek 16V i innyyc mazdeczek typu V6 oraz 15, do 1-.... lalal :) nie opłacalne....

Janusz 
Fachowiec
Janusz

R25: 2,0/Monaco/J7R/B29H/87; 2,2/GTX/J7T/B29E/88
ImiÄ™: BrownSugar/Twin
WysÅ‚any: 2006-12-09, 01:36   

Ocki- cena jaką podałeś wydaje mi się wysoka. Chyba można zrobić to taniej.
Ale przy tej cenie i założeniu, że spalasz 13 l/100 km (miałem taki silnik i to może być nawet za mało) instalacja spłaci Ci się po ok. 30000 km. Dopiero potem zaoszczędzisz.
Policz sobie ile jeździsz rocznie i ile lat będzie Ci się spłacać instalacja. Zastanów się jak długo chcesz mieć R25.
Wtedy wyjdzie, czy się opłaca.
Licz się ze zużyciem gazu rzędu 17l/100km. Na pewno masz klimę- to też powoduje zwiekszenie spalania.

A najlepiej nie katuj Reni 2,5 turbo gazem. Przewiduję problemy. Dla mnie była za droga, sprzedałem i wyremontowałem za uzyskaną kwotę renię 2 litry, która pali 9l/100km.

zeus 
Starszy starszak
zeus

R25: brak r25
SkÄ…d: ElblÄ…g
WysÅ‚any: 2006-12-09, 11:25   

Co do instalacji to mam na sprzedaż instalacje LPG do v6 turbo z mojej rozbitej niuni
kpl.Co ja moge powiedzieć na temat instalacji takiej jaką miałem to że nie było z nią najmniejszego problemu, powiem więcaj charakterystyka mocy była prawie taka sama jak na zasilaniu benzyny, brak wystrzałów itym podobych rzeczy. wina najczęsciej jest po stronie wypadania zapłonu lub regulacji. Ze spalaniem to inna sprawa ale zalerzna od charakterystyki jazdy :wink:

Suvis 
Starszy starszak

R25: baccara, 2,5 Turbo V6, 91r
WysÅ‚any: 2006-12-09, 17:25   

Moim zdaniem żadna :P
myślisz o gazie za 5800?? liczyłeś to kiedy ci się zwróci ten koszt :?:
auto będzie chodzić ta tańszej instalacji nawet 1 generacji mam taka u siebie którą demontuje za niedługo.. jak reflektujesz to jest na sprzedaż.. :D
czy źle? napisz o co pytasz przyśpieszenia moc itp.. jak masz dobrze wyregulowaną do twojego stylu jazdy, sprawne świece, kable, .wyregulowane zawory, odpowiedni mikser itd. to różnica jest ale daje rade..

słyszałem kiedyś że w safrance biturbo był problem z sekwencją (chodziło o czas otwarcia wtryskiwaczy czy że otwierały się jednocześnie.. nie pamiętam)

może po prostu mniej ją ciśnij to gaz nie będzie ci potrzebny.. przy normalnej jeżdzie po mieście bez ciągłego stania w korkach spala 13-13.5.. a aktualne ceny benzyny są naprawde do przyjęcia
szkoda silnika na gaz., chyba że pokonujesz tygodniowo miliony km.. wtedy może zastanów się nad sprzedażą i kup coś mniej paliwożernego
dokładnie jak Janusz napisał mniejszy silnik i po problemie

Al-An
[Usunięty]

WysÅ‚any: 2006-12-09, 19:17   

Witaj ocki .
Mam 2.5 turbo V6 i jest tam zwykła instalacja BRC z reduktorem 100KW i niema żadnych problemów.
Po mieście owszem pali około 16-18 litrów gazu na trasie 10-12 ale mam ciężką noge.
Jeżeli chodzi o strzelanie -to wina świec zapł. i przewodów WN.
Jak dużo kilometrów kręcisz to po pół roku instalacja się zwróci.
A koszt takiej instalacji około 2500 :lol:
Pozdrawiam

blondas 
Expert

SkÄ…d: koszalin
WysÅ‚any: 2006-12-10, 16:21   

ja bym sie zastanowil czy naprawde az tyle pokonujesz kilometrow zeby Ci sie zwrocila ta instalacja :?:
poza tym jaka kolwiek instalacje w aucie z turbina uwazam za nietrafiona (bez turno jak musi byc to niech juz bedzie) a najlepszym tego przykladem jest kolega Suvis ktory ma takie autko i zastanawia sie nad wyjeciem tego ciala obcego ze swej reni :lol:
popieram i gratuluje :wink:

ocki
[Usunięty]

WysÅ‚any: 2006-12-15, 21:46   

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, rozwaze wszystkie za i przeciw...

jesli zdecyduje sie na zalozenie gazu to bede jezdzil tym autem, jesli nie to zostane przy swoim scorpio z gazem a Renia pojdzie na sprzedaz.
na ile mozna wycenic 25 w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym ??
pelna wesja bez skory tylko... -> pompowane fotele, pamiec, klima itd...

pozdrawiam

[ Dodano: 2006-12-15, 21:58 ]
chcialem jeszcze dodac ze Renia pali mi 12 LPG, jesli jezdze bardzo oszczednie to w 10 sie zmieszcze, natomiast ford scorpio 2.0 z 92r. bierze okolo 11 litrow LPG rowniez przy spokojnej jezdzie... dostalem jednak instalacje LPG i scorpio zjada 12-13 LPG i widze roznice w wydawaniu pieniazkow na paliwo...

pozdrawiam wszystkich

[ Dodano: 2006-12-15, 22:05 ]
wybaczcie, Renia nie pali mi LPG tylko Pb :)

Konrado 
Expert
--<=|------|=>--

WysÅ‚any: 2006-12-15, 22:08   

hehe ale co to za przyjemnosc jeździć skorupa 2.0 jak ona w tym silniku wogole nie przyspiesza... :P a miec renie rownie wielka i wygodna ktora radzi sobobie o niebo lepiej z tym tematem ( przyspieszanie :) ) Rób co sie da żeby renia sie ostała :mrgreen:

ocki
[Usunięty]

WysÅ‚any: 2006-12-16, 19:54   

ale Renia jest zbyt miekka i zarzuca tylem na zakretach jednak... scorpio jednak troszeczke pewniej mi sie prowadzi...

jak ja to nazywam, Renia plywa jak po oceanie... lecz jesli chodzi o wyciszenie wnetrza, to w Reni w ogole nic nie slychac... lekki szum i nic wiecej a w scorpio jak bym na silniku siedzial :D

Konrado 
Expert
--<=|------|=>--

WysÅ‚any: 2006-12-16, 20:21   

W sumie z tym pływaniem masz racje ... ale w końcu jesli chce sie coś sportowego to nie ten przedział samochodów :mrgreen:

blondas 
Expert

SkÄ…d: koszalin
WysÅ‚any: 2006-12-17, 17:04   

musze zaprotestowac! owszem renia plywa jak po oceanie ale w krytycznej sytuacji zachowuje sie nadwyraz przewidywalnie i skoro zazuca tylem to znaczy ze jest cos nie tak z zawieszeniem...
momentami wydaje mi sie ze przy szybko pokonywanym zakrecie nawet stabilniej sie prowadzi niz moje seicento niskie i twarde jak taczka :?
a to dzieki temu ze jest dluzsze pewnie :!:

Konrado 
Expert
--<=|------|=>--

WysÅ‚any: 2006-12-17, 19:04   

czuć ten uślizg...

WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu