Na serwerze Janusza wrzuciłem obszerne informacje na temat instalacji gazowych, zdjęcia opisy, sposoby naprawy, rozbudowy, montażu. Polecam lekturkę
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
Jestem prawie od 2 lat szczęśliwym posiadaczem R25 z 92r z silnikiem V6. Od 1.5 roku mam gaz bez sekwencji ale z odpowiednimi sterownikami i dość dobrym montażem.
Długo szukałem zakładu który dobrze to zrobi i ma jakieś doswiadczenie z R25 .
Ponieważ to było moje 3 czy 4 auto z LPG nie dałem sobie wcisnąć kitu.
Wszystko jest OK czasem pali się kontrolka awarii elektronicznej silnik (to to co sprawdza stan spalin) a czasami przez wiele dni nie .ale to samo było w KIA i OPEL .
Auto pali w mieście 12-15 l lpg w trasie 10-11 l jak ostra zima to miasto +2 l
Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów technicznych to pytaj
Wysłany: 2007-02-28, 23:13
Problem wypalania gniazd zaworowych miał często miejsce w autach zasilanych gazem, które były przystosowane do spalania benzyny z pb. W autach na bezołowiową gniazda są wykonane z materiału o większej tolerancji termicznej, co zmniejsza prawdopodobieństwo takiej awarii. Na sprawdzenie stanu gniazd, a w zasadzie ich szczelności bez konieczności rozbierania silnika mechanicy mają sposoby. Dobry warsztat i powiedzą wszystko.
Jeśli natomiast chodzi eksploatację na gazie to 2,2i jeździ bez zarzutu. Pamiętaj jednak że po założeniu gazu auto będzie słabsze i to zarówno na gazie jak i na bęzynie.
Salowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum