Postanowiłem założyć ten temat w nadzieji że ktoś opisze jak Safrane zachowuje sie na gazie. Wiem że to forum R25 (sam mam takie autko ) ale odwiedzają je też właściciele młodszych sióstr
Mam Safrane 2,5l benzyna z 1997r. i chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś wie jak zachowuje sie ten silnik po założeniu instalacji gazowej? I jak znosi eksploatacje na tym paliwie?
www.autocentrum.pl w dziale testy/opinie masz wypowiedzi właścicieli na temat swoich pojazdów, wybierasz interesującą Cię marke samochodu i model i wszystko wyskoczy, do tego opcja Raport ze zużycia paliwa gdzie można wybrać spalanie silników każdej pojemności na każdym rodzaju paliwa
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Silni jest dość mocny i troszkę skomplikowany więc zalecam instalację z wtryskiem gazu
do AUDI kosztowała 2500 zł ale warto bo przy zwykłej mogą być kłopoty :
-przepływomierz
-kolektor dolotowy
-reszta elektroniki
Przy instalacji sekwencyjnej nie mą żadnej różnicy w mocy czy działaniu silnika
Przy instalacji zwyklej będzie troszkę słabszy ale większe ryzyko powikłań a różnica w cenią 800- 700 to chyba nie warto.
Spalanie miasto to 12-15 litrów trasa to 10-12 tyle mi pali RENIA z V6 3L
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum