mógł dokręcić najwyższym momentem obrotowym i z udarem
ze tak powiem mialem takie cudeńko zrobione w busie pojechalem robic hamulce to jeden warsztat stwierdzil ze nie podejma sie tego bo nie moga kol odkrecic no to zawiozlem do specjalistow od hamulcow to kolejny dzien moj bus spedzil w servisie ale ciezarowek na odkrecaniu kól tak sobie teraz mysle jakbym zlapal kapcia na trasie no to chyba tylko laweta ...
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Nie chyba ale na pewno jak coś dłubałem przy ciężarowym i było potrzeba odkręcić koło połamałem dobry klucz na dwu metrowej przedłużce a i tak skończyło się na wulkanizacji i maszynie do odkręcania
_________________ Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
pomysł z tą maszyna jest niezły przy odkręcaniu śruby od piasty - ja juz na takiej parę kluczy zniszczyłem. Natomiast koła odkręcaja mi się lekko. Kiedys jak miałem "garbusa" to własne kółko mnie wyprzedziło
TYlko raz zdarzyło mi sie zebym musiał przecinakiem zdejmowac nakrętke z półosi. Wszystkie klucze sie gieły, nawet warsztaty rozkladały ręce.
Dwa di temu natomiast ktoś zalozył felgi od opla na piasty VW na wcisk ( dokrecił je srubami). Naprawde sporo walki bylo zeby je zdjąc a w trasie to by bylo niemozliwe i wlasciciel auta dziekował ze nie zlapał kapcia przez cała zime.
Do odkrecania kół uzywam obecnie klucz od malucha, kuty i naprawde nie do ukrecenia. Mozna swobodnie zakladac 2 metry rury.
Do piast mam natomiast klucz WURTHa nasadowy z dozywotnia gwarancja, a w razie gdybym go ukrecił, WURTH daje caly komplet takich kluczy w ramch gwarancji .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
panowie, wtrącę dyskretnie, ze to nie jest temat o dokręcaniu felg. OT na maxa.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum