Wspominałem już w poprzednim temacie na temat tego radia.
Coraz częsciej chodzi mi po głowie załozenie takiego radia ale rzecz jasna w taki sposób zeby mozna było zawsze i szybko wrócić do oryginału.
Razem z radiem trzeba załozyć tez wyswietlacz od Safrana bo nasz oryginalny raczej nie ma szans zadzialać.
Jestem zdecydowanym zwolennikiem oryginału ale ..... no własnie ale radio safrana jest nowoczesnbiejsze to jeden plus, ma wieksza moc to drugi plus, ma elektroniczny korektor co zapewne ładnie wygląda, w magnetofonie ma system redukcji szumów Dolby B oraz C , wersja magnetofonowa ma oryginalne wejscie CD , no i oczywiście nowsze radia mają fabrycznie odtwarzacz CD.
Nie jestem pewny czy czasami radia nie obsługują zmieniarek.
Moje oryginalne radio ma sie dobrze poza tym mam do niego częsci zapasowe i być moze dlatego tak trudno zdecydowac sie na załozenie tego safrankowego :/.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
z tą wersją radia bez CD nie będziesz miał kłopotów z włożeniem, ale z CD - będzie mega problem z włożeniem-wyjęciem płyty... Kolega Gzara coś Ci więcej na ten temat powie Z kolei wyświetlacze - hmmm... płytka jest inna - w R25 jest kwadratowa - w Safrane - podłużna - może być problem ze zmieszczeniem tego No i nie dopisałeś istotnej różnicy między tymi radiami... Ano safrankowe ma dodatkowo RDS Aha - i inna kostka jest Już DIN. Co do zmieniarek - raczej nie obsługują ten korektor o którym piszesz - niestety daje po oczach w nocy... Na szczęście radio mam schowane pod klapką No i oczywiście będzie nie do kompletu świeciło - na bursztynowo :/
R25: Renault Twingo I PH I 1.2 8V
Imię: Sig
Wysłany: 2008-09-24, 21:28
ja wiem co zrobić żeby na zielono swieciło a Maciej ma praktykę może razem coś wydumamy bo ja ostatnio miałem takie radyjko w rękach i niemogłem odmówić sobie kupna
Te wyświetlacze mają jakiś element aktywny charakterystyczny dla danego modelu i nie da się podłączyć innego. Musisz mieć specjalny wyświetlacz od tej wieżyczki i już, żaden uniwersalny renault nie podejdzie. Moim zdaniem szkoda zachodu. lepiej kupić coś porządnego 1DIN i już łatwiej będzie wrócić do oryginału. 2DIN raczej nie będzie pasować bo zazwyczaj płyta jest u góry a w reni tunel jest tak zrobiony że deska rozdzielcza będzie przeszkadzać przy wkładaniu i wyjmowaniu płyty. Raczej będzie możliwe wkładanie bo płyta jest elastyczna ale trochę gimnastyki by było
Dlatego tez pisze ze musialbym mieć oryginalny wyświetlacz. Trnsportu płyty faktycznie nie brałem pod uwagę a to dośc istotna rzecz. Musiałbym spróbować włozyć takie radio i zobaczyc jak to wygląda w praktyce. Przeróbka kolorów instalacji itd... to pierdoły ktore w wolnej chwili mozna sobie porobić przy piwku wiec tutaj nie ma zadnego problemu.
Wkładac pojedyncze radio ???!!! To już wogole jakiś pasztet do ch... nie podobny .
Pisałem ze mam wielkie watpliwości zamiany radia RENAULT na RENAULT a co dopiero jakiś wynalazek.
Pozostaje trafić jakaś okazje z wyswietlaczem i spróbowac a w razie czego załoze to do safrana bo tam tez nie ma oryginału tylko jakis wynalazek .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum