OSTATNIE WYPOWIEDZI ODBIEGAJĄ OD TEMATU, PROPONUJĘ NAPISANIE POSTA W DZIALE INSTALACJE GAZOWE (tak się pobawie w moderatora)
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-10, 11:34
no temat swiec i kabli zapłonowych nierozerwalnie łączy się z LPG. dziś zakupiłem komplet świec EYQUEM - takich jak poleca Janusz - komplet 4 szt. 28 zł oraz przewody zaplonowe, silikonowe i zalecane przez producenta do gazu firmy Jam-mor (utargowałem z 57 zet na 37).
w weekend powymieniam i zobaczymy jak sie autko na gazie zachowuje.
Acha i dziś płaciłem litr LPG po 1,97 zł
wyjaśnionko: na pudełku jest napisane że producent zaleca je szczególnie do LPG w samochodach. Faktycznie troche to nie po polsku napisałem, sam teraz się zastanawiam "co poeta miał na myśli"
Ostatnio zmieniony przez Adam 2008-12-10, 19:40, w całości zmieniany 1 raz
przewody zaplonowe, silikonowe i zalecane przez producenta do gazu firmy Jam-mor
Sory, że czegoś nie rozumiem, ale jakiego producenta i czego ?? Czym się różnią przewody do gazu, od przewodów do benzyny ??
Co do świec, to też jeździłem na ekłiemach jak jeszcze miałem gaz. Zero problemów, w przeciwieństwie do bosza, czy engieka.
czy ja wiem, czy polecam?
mam takie od zawsze i nigdy nie sprawiły kłopotu. to montowała fabryka ćwierć wieku temu. i niech tak zostanie- jak dla mnie.
nigdy tez nie porównywałem z innymi, bo nie montowałem. nie wiem zatem, czy sa lepsze do r25.
ale rozruchy zawsze 100%. (bez gazu, bo nie mam)
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-12-10, 21:18
powiedziałem tylko, ze potrzebuje swiece do Renault 25 a Pan w sklepie wyjął bez gadania EYQUEMy tylko spytał sie jakie oznaczenia i te podałem za kolegą Januszem specjalnie tak pisze bo np. Goli podawał inne oznaczenia.
[ Dodano: 2008-12-10, 21:22 ]
Potem zaczęlismy dyskutować - ja sie przyznałem, ze mam gaz a Pan od razu, że niektórzy kupuja NGK a potem płaczą, że na gazie im przerywają a te sa niejako przez producenta sygnowane do gazu - dobry bajer pół roboty, ale takie miałem zamiar i tak kupic co i się stało
nie będziesz żałował.
cena przeciez tez bez szaleństw.
pierwszy sprzedawca, który wie co się montuje w zabytkowych (niemal) reniach.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum