Wysłany: 2009-08-19, 21:17 23 Zlot Czeskiego Klubu Renault
W dniach 04.09. - 06.09 odbędzie się 23 Zlot miłośników marki Renault. Zlot odbędzie się w Mělníku, na autokempingu Mělník, który jest w całości zarezerwowany dla wszystkich gości zlotu. Kemping znajduje się 35 km od Pragi, a więc nieodzownym elementem zlotu będzie grupowa wizyta w czeskiej stolicy.
Jak przystało na poważny klub Renault, powinniśmy się godnie zaprezentować u naszych południowych sąsiadów. Biorąc również pod uwagę indywidualne możliwości finansowe każdego z forowiczy, planujemy wyjazd zorganizowany grupowo.
Na chwilę obecną wyjazd zadeklarowały 4 renie. Do każdej mogą dołączyć 4 osoby. Koszt przejazdu rozkłada się na uczestników wyjazdu. Koszty na miejscu, pokrywa każdy we własnym zakresie. Zgłoszenia wyłacznie do końca sierpnia proszę wysyłać na PW do Tomboga.
Dokładny plan zlotu i wszelkie szczegóły dostępne na stronie organizatorów:
http://renaultclub.cz/23_...9_-_692009.html
Odległośc z Cieszyna to ok. 450 km. Drogi bardzo dobre. Czas przejazdu 4,5 -5 godzin. Cennik w informacji o zlocie. Program jest tak opracowany, że biorąc udział w imprezie tylko przez całą sobotę, niewiele się traci, ale to decyduje głos większości.
A czy Lubelszczyzny byłby ktoś chętny? Możemy pojechać moją renią. Spalanie jej to około 12l/100km na trasie można zejść do 10. Wyszło by w obie strony około 1400km, koszt przejechania przy średniej cenie lpg 1,90zł 100km = 19zł czyli koszt 266zł po podzieleniu na cztery osoby to 66,50zł no jeszcze trzeba by doliczyć jakieś koszty dodatkowe takie jak autostrada itd.
Ten, kogo zabraknie przy "zdobywaniu Pragi", ze wstydem i żalem będzie to ukrywał przed POTOMNYMI. Gzara, może ktoś po drodze do Cieszyna? Czekamy na zgłoszenia i tych którzy nie mają możliwości dojazdu. Znajdzie sie rozwiązanie i wariant pobytu, który zadowoli wszystkich.
No więc tak:
Kurs korony czeskiej: 1 CZK = 0,1619 zł
Z Warszawy do Melnika jest około 600 km droga powrotna zapewne też tyle wyniesie . Razem 1200 km. Uśredniając spalanie do poziomu 10l daje nam to około 120 litrów paliwa. Średnia cena Bp 98 to 4,6 zł/l. Wychodzi więc koszt paliwa = 552 zł. Kto ma bliżej, będzie taniej . Z analizy cen w Czechach wychodzi na to, że mają droższe paliwo niż my, więc przed przekroczeniem granicy należy zatankować auto do pełna. Powinno wystarczyć nawet na wypad do Pragi .
Opłata drogowa (winieta) na 7 dni to 220 CZK (35 zł).
Domek 4 łóżkowy z příslušenstvím to koszt 1380 CZK (223 zł). Bez příslušenství 700 CZK (113 zł) .
Do tego dochodzi opłata wjazdowa 390 CZK (63 zł) od auta.
Razem na auto wychodzi 873 zł (1 nocleg s/n) w wypasie ( ). Jeśli w aucie będą 4 osoby, to każda zapłaci 218 zł. Przy 5 osobach na pokładzie daje to 173 zł na osobę. To są koszty niezbędne.
Wiadomo, z Pszczyny jest bliżej, będzie taniej, z Suwałk będzie drożej . Proszę sobie policzyć.
Do tego trzeba sobie doliczyć takie rzeczy jak jedzenie (można wziąć puszki, chleb, kiełbaski z domu, ale to i tak jakiś koszt jest), piwo (j.w.) i inne gadżety .
Teraz trochę o programie zlotu:
Piątek:
przyjazd i zakwaterowanie, spotkanie z wprowadzeniem
20:00 Uroczyste otwarcie zlotu
21:00 debata przed rozpoczęciem i rozpoczęcie OZ (?)
Sobota:
8:00 śniadanie
9:00 otwarcie konkursowego dnia
10:00 pierwsza jazda zręcznościowa i konkursy dla dzieci
12:30 obiad
13:30 parada aut
15:00 parkowanie aut
18.30 kontynuacja konkursów
??:00 po przybyciu do miejsca docelowego: napoje, rozmowy
Niedziela:
rano, dla tych do dadzą radę wstać po upojnej nocy
12:00 Ogłoszenie wyników oraz cen transferowych świadczonych przez naszych partnerów
14:00 klubová veteránská testace
Możliwe zmiany w programie
I tutaj bym właśnie te zmiany wprowadził. Niedzielę poświęciłbym na zwiedzanie Pragi .
No i pytanie podstawowe. Kiedy jedziemy ? Wiadomo, że kto ma blisko, wstanie rano i raz dwa będzie na zlocie. Ci co mają 600 i więcej km, powinni jednak wyjechać w piątek, bo jak wyjadą w sobotę, to może na grilla się wyrobią . Tak więc montujmy ekipy. Proszę o propozycje, kto może zabrać, ile osób i kto chce się przyłączyć do kogoś.
Niezdecydowanych gorąco zachęcam do udziału-tym bardziej , ze nie jest to rajd,
tylko wspólny wyjazd.Naprawdę warto-byłem na takim zlocie 2 lata temu i nie żałuję.
Co do warunków "mieszkaniowych"- na pewno każdy znajdzie coś dla siebie pod wzgl.
jakości i ceny.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
no właśnie - te 4 Renie z jakich miejsc Polski wyruszają? Jedna z Wawy a druga z Ustronia to pewnie na bank. A te dwie pozostałe gdzie są podstawione??
Miejsce i czas podstawienia uzależnione od chętnych. Z jakich stron? Wiemy, że Gzara, Tomala Patryk, możliwy Busiek. Kto jeszcze? Pilnie potrzebne do scenariusza zabrania wszystkich zdecydowanych. Samochodów pojedzie tyle ile będzie wynikało z potrzeb i rejonizacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum