Wysłany: 2009-11-04, 01:03 Zderzaki z ph 1 lub ph 2. Jaka różnica?
W swoim Renault zamierzam wymienić oba zderzaki. Czy jest jakaś różnica w elementach z ph 1 a ph 2? Czy powinienem szukać zderzaków dedykowanych do mojej wersji (ph 1), czy nie należy zwracać na to uwagi? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam!
Jeśli spojrzysz na profil reni phI i phII to zapewne zauważysz, że pierwszy ma jakby wysunięte czoło wyżej niż bok. W phII zderzaki nie mają już tego "schodka". Niestety za tą zmianą poszła też zmiana błotników, tak więc nie założysz zderzaków od phII do reni phI. Odwrotnie da się, lecz w wyglądzie będziesz miał rzeczone "dziury" . O ile z przodu możesz wymienić błotniki i zamontować dedykowane do nich zderzaki, to z tyłu już nie wymienisz błotników.
Jakbyś wypełnił swój profil jak należy, to miałbyś już odpowiedź gotową a tak, czekamy na info co masz i co chcesz zrobić.
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-11-04, 07:32
dokładnie. Do tego zderzaki od ph1 sa bardziej kruche i przy stłuczce po prostu się "tłuką". Kolega Jacław z Łodzi założył po przeróbkach błotnik od ph2 do modelu ph1. Nieszczególnie to wygląda - nie polecam. Będzie kleił oryginał
Zaktualizowałem trochę profil. Wersji wyposażenia jak nie mogłem zidentyfikować, tak nie mogę nadal. Wpisałem za to rocznik i silnik i myślę, że te informację trochę pomogą. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Więcej o samochodzie napiszę w temacie "Witam serdecznie!"
jeżeli chcesz poznać wersje wyposażenia to napisz to co masz na tylnim słupku tam jest przeważnie zawarte oznaczenie wyposażenia, albo napisz co ma twoja Renia w środku np. welurowe fotele, el. szyby przód, mówiący komputer itd...
Co do zderzaków to raczej szukaj dedykowanych do PH1-ki. Jeżeli potrzebujesz tylni zderzak to mam jeden (może nie idealny ale cały, wycięta jest tylko dziura na Hak)
O oznaczeniach na słupkach wiem, z tym że na moich nic nie ma. Wyposażenie zgadza się z tym, co wymienił Jagieł. Mógłbym prosić o jakieś zdjęcie tego zderzaka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum