Wysłany: 2010-07-01, 19:13 Spis kart schematów ph3
Poniżej zamieszczam tłumaczenie spisu kart schematów do renault 25 ph3 1990, które udało mi się przetłumaczyć. Wielkimi literami zostały pozycje, których nie potrafię sensownie przetłumaczyć na polski. Tradycyjnie zapraszam do współpracy . Sukcesywnie numery będę zamieniał na linki do właściwych kart.
BOITIER DEFAILLANCE DES FILAMENTS - 22
doslownie: skrzynka uszkodzen zarnikow. Po poczytaniu odpowiedniej dokumentacji od VelSatis wychodzi mi, ze jest to urzadzenie, ktore zbiera dane o przepalonych zarowkach i wysyla je do gadaczki.
CONTACT 1er CRAN POUR SYP - 124
SYP - Synthèse de la Parole - gadaczka
Tomek, wrzuc gdzies ta linijke zeskanowana bo mam watpliwosci
Tomku - w pierwszej pozycji, czyli Akcelerator pompy ogrzewania - jest błąd - to nie jest 100 numer schematu a 108
I druga rzecz - Accelerateur - inaczej przyspiesznik wg słownika... Bo akcelerator to tak obco brzmi
Jeszcze coś znalazłem - elektryczne drzwi - a nie bardziej bedzie - Elektryka drzwi?? Nie bardzo mogę znaleźć tłumaczenia słówka Condamnation (moja baza danych mowi mi że to słowo to skazanie)
A "podświetlane lustra w łazience" to już nie wiem skąd się wzięło hihihi
Frein a Main - hamulec ręczny - 125
CONTACT 1er CRAN POUR SYP - 124 - styk pierwszego karbu dla gadaczki... Ciekawe o co chodzi z tym "cran"??
_________________ SEA... SEX... SUN...
Ostatnio zmieniony przez Oluś 2010-07-04, 21:46, w całości zmieniany 6 razy
CRAN - a moze to chodzi o wtyczkę do gadaczki - ona wszak składa się z dwóch części (dwóch listew stykowych)... I może chodzi o którąś listwę - np. tą cofniętą...??(czerwoną lub czarną...)
PS: Lipidor - masz racjÄ™ - Compte-Tours:
n, rodz. m
1 obrotomierz
2 licznik obrotów
Pozdrawiam
_________________ SEA... SEX... SUN...
Ostatnio zmieniony przez Oluś 2010-07-05, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum