Wysłany: 2013-01-09, 18:12 Kaledarz - cena czy jakość ?
Nasz kalendarz klubowy jest wykonany porządnie i do najtańszych przez to nie należy. Czy tak być powinno ? Czy zejście z ceny kosztem jakości materiałów zwiększyło by jego nakład i popularność ? Jak wiele bylibyście w stanie zdjąć z jakości, by obniżyć cenę ? Czy w ogóle różnica 10 zł byłaby warta zachodu ? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ?
Co miałem na myśli pisząc ankietę:
1. Porządny i drogi - kupię tylko kalendarz z grubego, porządnego papieru, baz względu na cenę. Oczywiście rynkową, a nie śrubowaną .
2. Tańszy kosztem jakości - Dotychczasowy jest za drogi. Kupuję, bo chcę mieć, ale to boli. Tańsze bym kupił nawet w większej ilości.
3. Każdy kupię - Nie ma dla mnie znaczenia na jakim papierze będzie wydrukowany. Tektura i papier śniadaniowy równie dobrze spełnią swoje zadanie.
4. I tak nie kupię - Nie kupię, choćby był ze złota. Nie lubię kalendarzy, nie mam gdzie powiesić, nie mam komu podarować, nie mam nawet 5 zł wolnych.
5. Biurkowy - Ooooo, taki by był poręczniejszy i wtedy bym kupił.
6. Jednostronicowy - wszystkie miesiące na jednej karcie. Obniżają drastycznie koszt, ale też minimalizują ilość renatek na kalendarzu. Może warto ?
Ankieta nie zawiera opcji "porządny i tani", bo czegoś takiego po prostu nie ma
Bardzo bym prosił o wzięcie udziału w ankiecie i potraktowanie jej poważnie. Nie chodzi o to by robić coś dla kilku osób, ale dla jak największej ilości osób. Głosy typu kalendarz jest GUPI, też są ważne.
Chodzi o pojęcię względne. Można kupić kalendarze za 15 zł, ale jakiej one są jakości, wiedzą ci co z nich korzystają . Drogi należy potraktować w tym przypadku, jako droższy od najtańszych. Nie robimy ankiety na temat ile można z potencjalnego nabywcy wydusić, tylko czy woli droższy lepszy, czy tańszy gorszy, przy czym wszystkie te pojęcia należy traktować względnie .
Tak więc pojęcie drogi jest tutaj wyznacznikiem jakości, a nie wartości.
Wysłany: 2013-01-09, 21:40
Jeśli jakość ma iść w parze z ceną to oczywiście taki wybór mnie interesuje.
Niestety , tegoroczny PIKURowy kalendarz ceną dorównuje naszym , a jest po prostu tragiczny !!!
Papier miękki , barwy spaprane po całości , tak jakby ktoś zjechał jaskrawość i kontrast w TV.
Nasz kalendarz gdzie barwy nie były rewelacyjne był o niebo lepszy.
Mam nadzieję że będziesz miał okazję go obejrzeć .
Nie wiem też jak chłopaki z PIKURA dali sobie wcisnąć taki szmelc ..., żeby tego było mało , na zniszczonym papierze. Wiele kartek jest uszkodzonych.
Poza tym ja akurat z kalendarzy korzystam bardzo mało . Kupuję i traktuję to raczej jako kolekcję niż rzecz użytkową .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Kalendarz służy nam cały rok, przypomina o wspólnych spotkaniach, zlotach,wydarzeniach.
Więc te 30zl ( równowartość 3 paczek fajek ) to nie jest chyba tak dużo.
Ale są tacy, którzy wolą np. przeznaczyć tą kasę na wspomniane fajki lub browar.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Zastanawiam się nad sformułowaniem ..Porządny i drogi.
Porządny to rozumiem drukowany techniką offsetową i wtedy przy naszym zamówieniu około 30 sztuk cena będzie rzeczywiście droga bo wyniesie około 80zł/szt.
Poglądowy cennik druku techniką offsetową przy zamówieniu minimum 50szt
Cena netto:
50 szt. - 1972,60 zł
100 szt. - 3260,60 zł
No i kwestia papieru na jakim to byłoby wydrukowane.
Czyli 1 szt w wariancie 50 wynosi około 50 zł brutto.
Resztę wyżej napisał Tomala ,z którym w pełni się zgadzam
W tym roku zamowilem 2 rodzaje kalendarza. Dwa dobrej jakosci do domu i dwa niefoliowane do garazu (jeden dla DAWCY, drugi zawisnie tradycyjnie w zaprzyjaznionym warsztacie). Interesuja mnie obydwie opcje jakosc/cena i jest to sciezka, ktora zamierzam konsekwentnie podazac.
_________________ Prawdziwy mężczyzna sika do umywalki.
Zgadzam się z kolegami !!! Nasze kalendarze są w dobrej cenie i dobrze zrobione.
Kalendarze, które ja zamawiam wędują wszędzie, gdzie jest ktoś z mojej rodziny (w tamtym roku zamówiłem 3 w tym 4 sztuki). Jeden wisi u mnie w pokoju, drugi powędruje do siostry do Gdańska, trzeci będzie wisiał w Słowenii u ojca, a czwarty pewnie dostanie dziadek. Każdy jest naszą reklamą. I dużo osób zazdrości nam takich fajnych cacek .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum