R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 497 Skąd: Radom
Wysłany: 2006-03-04, 13:19
Mam pytanie do tych ktorzy zaznaczyli "Tylko gdy widocznosc, tego wymaga"... uznajecie za powod do wlaczenia swiatel slonca swiecacego dosc mocno np latem? Albo wjazd na odcinek drogi w lesie podczas, gdy poza lasem operuje to sloneczko?
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
ja tam na swiatlach jezdze caly czas naweyt gdy slonce wali po oczach ze wzgledu na to ze szybciej dostrzegniesz samochod na swiatla ktory jedzie dalej za samochodem bez swiatel zreszta dlaczego jezdzac motorem musisz smigac caly rok ze swiatlami ??
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-03-06, 18:44
No jeżeli chodzi o ankiete to można powiedziec ze jest mało prezycyjna... poniewaz osoby ktore odpowiedziały "tylko wtedy gdy widocznośc....wymaga" tym samym przyznaly sie do nie przestrzegania przepisow ruchu drogowego ponieważ na swiatlach musza jexdzic od listopada do marca...
Co do motorow...sÄ… bardziej widoczne.
Samochody tez powinny jeździć cały rok.
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-03-06, 19:43
jednym z tych co zaznaczyli odpowiedz nr 3 jestem ja i przyznaje sie do tego bez bicia a to dlatego iz nie bylo wariantu ktory by w 100% pasowal do mojego postepowania Jesli jest widocznosc taka jak dzis czyli ladne sloneczko itp i jade na krotkich odcinkach po miescie to nie wlaczam swiatel ale jak tylko jade chocby troche dalej (nie wspominajac juz o wypadach poza miasto...) lub jest pochmurnie to oczywiscie wlaczam bez zastanawiania.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
ja to juz mam taki nawyk ze wlaczam swiatla nawet wtedy kiedy odpalam fure jak cos przy niej majstruje albo nawet jak mam 5 m dalej zaparkowac
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
bosman2003 [Usunięty]
Wysłany: 2006-03-07, 01:30
Przyłączam się do tych lepiej widocznych. Niewiele kosztuje, a może uratować życie...
tak sie przyzwyczailem do swiatel ze jak w trasie jade to wyprzedzajac instynktownie szukam swiatel jadacych z naprzeciwka...czesto sie tak zdarza ze gorzej oceniam odleglosc auta bez swiatel i musze bardziej wzrok wytezac zeby wymierzyc odleglosc
jestem za swiatlami caly rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum