Witam
Mam jedno małe pytanie,może głupie ale mnie nurtuje - jakie złużycie pokazuje komputer pokładowy odnośnie spalnia i poziomu paliwa w Reni kiedy jest zasilana LPG .
Czy działa poprawnie czy raczej ogłupieje.
Jakie instalacje montujecie do RENI ja mam V6 na wtrysku - jaki może być koszt
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-04-06, 14:42
No ja z bytnio w V nie mam co porównywać... ale najlepsze to są instalacje sekwencyjne ale one sa drogie wiec alternatywa jest instalacja LPG II generacji... czyli tajka na śróbe... łatwio sie reguluje i wogóle.. samemu mozna sie torche nia pobawić(wiem z doświadczenia) Jeśli chodzi o komputer to wszystko zalezy od tegfo kto to robi i jak podłącza...(mój działa normalnie i jest wszystko ok..a poziom plaiwa do LPG nie ma nic do rzecy )
Koszt takiej instalki II gen wychodzi około 1400zł -1600 zł zależy u kogo w jakim regionie ( ja podaje ceny lubelskie)
Pzdr...
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
niestety muszę Cię zmartwić - oszukuje... A to dlatego - że komputer myśli że jedziesz w dalszym ciągu na benzynie, dodatkowo dostając głupawki bo przejechał masę kilometrów a z baku ubyło baaardzo mało... A te wskazania to nic innego jak kalkulator - oblicza ile masz w baku, z jaką prędkością jedziesz, ile kilosów zrobiłeś, i na jaki czas się wtryski otworzyły... A LPG omija dużo z tych wskazań...
Pozdrawiam
PS: Miałem ciekawe przypadki z tymi wskazaniami - jedną u mnie w safrance, drugą w peugeocie - ale to za dużo do pisania
[ Dodano: 2006-04-12, 01:47 ]
A jeszcze jedno - Konrad - czy LPG II generacji to nie jest już sterowny przypadkiem komputerkiem?? Na śrubkę to było I Gen...
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-04-12, 15:21
Attuator w instalacji II generacji jest zamiast śruby regulacyjnej umieszczonej na wężu pomiędzy reduktorem a mikserem,
jeśli na tym wężu jest tylko śruba regulacyjna to jest to najprostsza instalacja,
natomiast śrubki na parowniku to już inna historia i tak parownik z instalki I generacji będzie nadawał się do II generacji i na odwrót
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-04-12, 15:41
No te śróbki na parowniku no to wiem.. od czego są... wiem tez ze ta na spodzie parownika nalezy często odkręcać ponieważ na dole znajduja sie odpadki z gazu... (czarna maź) i to bardzo muli samochód...
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum