Nawet jak wyjdzie po 50 zł (a nawet i więcej) rocznie to jest to śmieszna kwota w porównaniu z tym co tutaj przez lata zgromadziliśmy. Chyba każdy potrafi sobie odmówić jakiś przyjemności raz w miesiącu i odłożyć na forum .
[ Dodano: 2018-03-10, 08:49 ]
Chciałem się zapytać jak się mają sprawy z opłatą za forum? Żeby później nie było, że nagle trzeba będzie płacić, a nie będzie komu :/.
Trzeba powoli zacząć stworzyć jakieś konto i tam wpłacać.
Osoby zainteresowane tematem otrzymały maila z informacją o nowej grupie. To pierwsza część działań. W wolnej chwili napiszę post w odpowiednim dziale: http://www.renault25.eu/viewforum.php?f=74 . Możecie też tam już tworzyć swoje posty na wszelkie tematy związane z dalszymi losami forum. Jeśli macie jakieś propozycje czy uwagi to zapraszam do dyskusji w tym dziale.
Życzyłbym sobie tylko żeby to nie wyglądało tak jak z opłatą rezerwacyjną za zloty, gdzie np. Adam płaci za całość a znaczna część osób nie zwraca pieniędzy za rezerwację.
Choć nie wiele wnoszę tu swoją osobą to jednak lubię tu zajrzeć (rzadko bo rzadko).
Tombog ile może kosztować zbudowanie własnego serwera na potrzeby forum ? Chodzi mi o wszystko, tzn. dyski, router'y szafy, chłodzenie ... ? Albo coś takiego żeby co jakiś czas kopię danych zrobić i trzymać. Oczywiście musiałbyś trzymać to gdzieś u siebie w domu pewnie. Jak wprowadzę się do swojego mogę to przechwycić, ale to jeszcze potrwa zanim to nastąpi
Nie opłaca się tego trzymać na własnym serwerze. Prąd kosztuje, sprzęt się psuje, dyski padają, itp. Zrezygnowałem z własnego serwera parę lat temu i dobrze mi z tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum