Właśnie na tym wężu montuje się silnik krokowy dla gazu. Między reduktorem, a "tym czyś srebrnym z napisem INJECTION" czyli wlotem powietrza do przepustnicy jak mniemam
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-05-19, 15:57
Goalkeper a czy masz u siebie sondę? jeżeli tak to powinieneś mieć założoną instalkę II generacji czy z silniczkiem krokowym tak jak pisze Tombog,
instalacja II generacji oprócz emulatora wtrysku posiada oddzielny komputerek do gazu,
komputerek ten pobiera informacje również z sondy i za pośrednictwem silnika krokowego reguluje dopływ gazu.
kicek, Lambda jest w portkach kolektorowych i jakies pudeleczko czarne elektroniczne tez jest z napisem lambda, zrobie zdjecia i rozwiejemy wszelkie watpliwosci
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Tombog, a co najlepsze to u starego co juz pisalem o tych obrotach, ze za male napiecie szlo na krokowy ale nie od gazowego tylko od benzynowego kroka tak sie dzialo, stary ma taka instalke jak ja, czy krokowy benzyny ma cos wspolnego z gazem ?
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-05-20, 10:43
Silniczek krokowy od gazu służy do regulacji ilości dopływu gazu do kolektora (zastępuje śrubę), natomiast krokowiec od benzynki reguluje dopływ powietrza do kolektora i odpowiedzialny jest za utrzymywanie wolnych obrotów,
przy zasilaniu gazem oba "regulatory" działają
czyli wychodzi na to ze moge sobie regulowac gaz za pomoca tej srobki, ktora powinien zastepowac silniczek krokowy ? tak czy nie ?
[ Dodano: 2006-05-23, 18:35 ]
Instalacja gazowa
Wiec czym tutaj mozna regulowac ?
PHTO0189a.JPG
Plik ¶ci±gniêto 44 raz(y) 55.03 KB
PHTO0188a.JPG
Plik ¶ci±gniêto 46 raz(y) 30.15 KB
PHTO0187a.JPG
Plik ¶ci±gniêto 47 raz(y) 90.5 KB
no i cacy jutro ja obkrece o 1/4 obrotu i w niedziele zobacze jak pojdzie bo jade do poznania
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2006-05-24, 07:19
A ja mam pytanie. Czy do tego silnika (bez Lambdy) mogę założyć instalację II generacji z tym silnikiem krokowym? Mam taką w aucie po poprzednim silniku (2.9) i chiałbym ją zaadoptować.
Gzara. Możesz, ale właśnie zamiast silnika krokowego, wstawiasz taką śrubkę na stałe.
Golakeper. Widzę u ciebie emulator, na którym moje renie głupiały. Czy nie masz problemów z pracą silnika? Nie gaśnie ci, nie strzela ?
Tombog, nie gasnie nie strzela, z tym ze po przelaczeniu na gaz troszke silnik mieli, i podejzewam ze to wina za dlugiego weza od reduktora do "tego o nazwie injection" doslownie piec sekund to trwa i praca silnika przypomina bardzo ale to bardzo wolne obroty poza tym jest wszystko ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum