Wysłany: 2006-06-22, 13:45 Kto przywiezie renatę ?
Mam zamiar kupić sobie renatkę jeszcze jedną, ale myślę, że temat powinien zainteresować większą ilość forumowiczów.
Więc poszukuję kogoś, kto zajmuje się sprowadzaniem aut, bądź byłby w stanie pojechać, załatwić formalności na miejscu i przyprowadzić renatkę do Polski. Prawdopodobnie chodziłoby o niemcy, gdyż najłatwiej tam znaleźć obecnie auto w przystępnej cenie, oraz odpowiednią osobę.
Trochę ciekawych sztuk umknęło mi na ebayu, również ze względu na brak możliwości przyprowadzenia.
Jeżeli znacie jakieś zaufane osoby, to proszę o podawanie kontaktów.
Wiek: 52 Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 248 Skąd: Zamość/pruszków
Wysłany: 2006-06-22, 14:21
Wczoraj na allegro przeglądając ogłoszenia widziałem że koleś organizuje wyjazdy po samochody, ale nie mam pojęciajaka to aukcja była wybrałem przedział cenowy do 2000 pln
no ja mozliwe ze znam osobe ktora moze się tego podjąc.... moge ja zapytać...tylko odrazu pytanie do Ciebie jaki to ma być termin ?
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
mln [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-22, 16:40
I ja znam kogoś bardzo godziwego, nawet rozmawiałem dokładnie o tym samym, jednak rzeczony jegomość szczerze powiedział mi, że dla niego ściąganie bardzo tanich samochodów jest nieopłacalne - ciężko jest, że tak powiem, wyciągnąć swoje przy samochodzie za 500-1000 euro i kosztach dodatkowych związanych z wyprawą tak, żeby przesadnie nie nadmuchać ceny dla klienta.
No, ale gdyby zorganizowac jakiś import zbiorowy? ha!, już widzę oczyma wyobraźni klubowego tira z lawetą wiozącego do kraju wyselekcjonowane perełki, same topzustandig Baccary wypucowane niemiecką dłonią! Ale byłby widok! Jestem za!
obawiam sie ze to chodzi glownie o renie na czesci ....
no chyba ze sie myle.
co prawda w zyciu sprowadzilem juz kilka aut ale nigdy samemu...
jak by co moge dac namiar do kolesia w Garwolinie co dla mnie czasem cos sciaga
No, ja myślę o perełce na specjalne okazje
Kwestia zarobku to inna sprawa. Może gość jechać po inne auto, a ja z nim tylko po to by pilnował mojego interesu, by mnie potem z granicy nie cofnęli bo jakiegoś papierka nie mam, no i dogadać się trzeba na miejscu. Może też przyprowadzić przy okazji wyjazdu po inne auto. Kwestia do uzgodnienia.
Może zapytajcie swoich znajomych czy zgodzą się udostępnić swoje namiary na naszym forum w celu przywożenia tego i owego. W sumie to forma reklamy
A może założyć dział dla takich ludzi co by się ogłaszali ?
JA w przyszłości zamierzam sprowadzić sobie z angli jakąś ładną renatkę. Co prada tam nie wiedzą co to Baccara ?! Ale za to mają piękne TXE w skórach (czarnych) z pełniutką elektryką i z zupełnie bezobsługowym 2.0 i do tego w automacie. A w jakim stanie są..... cudo. He no i gadaczka po angielsku. Przekładka to pikuś i szczęściami mysle że też nie ma problemu.
Wysłany: 2006-06-23, 08:15
Cena pozornie atrakcyjna, ale auto trzeba przywieźć na lawecie albo załatwić mu "rotnumer", a to na dzień dobry jest, jeśli się nie mylę, grubo ponad 500 euro.
baciek [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-23, 21:39
witam niewiem czy paczałesi na mobile.de jest tam baccara za 900euro cosi podobnego co ta z ebaya inoniewiem czy cena ci odpowiada
No, jakby była w manualu to pewnie bym się po nią bujną, ale zważywszy, że też wymaga "rotnumer", to chyba trochę przy drogo wyjdzie.
Tak na marginesie, to post trochę nie na temat Chyba, że chcesz po nią pojechać
chłopaki za dużo sie cykacie z tym sprowadzaniem, pewnie dlatego że nie mieszkacie przy zachodniej granicy tak jak ja... za tymczasówki płaci się 50 jurków i heja, byle był TUV, a jak nie ma to na przypale do granicy np. na Świecko, tam zawsze czekają laweciarze i za 50 jawek przewiozą co tylko. Tak w ogóle pracuje w Holandii i jak ktos by potrzebowal pomocy w tym kraju to walcie jak w dym
_________________ Rachunek jest 16, ty wyjmujesz 20,
każesz wydać do 18 i jesteś wieśniak....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum