Przeczytałem trzy tematy odnośnie regulacji świateł ale nikt nie napisał że to zrobił,ja stosując się do tych podpowiedzi i mając to całe urządzenie zapasowe postanowiłem poexperymentować a potem wykonać w aucie.
Experymenty udały się na wzorcu i w aucie
tu jest pokazane jak wyciągnąć zaślepki
tu jest pokazane jak napełniać
zdjęcie wykonane na modelu w aucie ułożenie końcówek odwrotne
I. Wymontować urządzenie regulacyjne znajdujące się na desce wysuwając go na zewnątrz przez otwór gdzie są przekażniki.
II. wymontować siłownik przy lampie
III. wyciągnąć zaślepkę
IV.napełnić strzykawkę płynem,zastosowałem hamulcowym R3,założyć igłę na strzykawkę uprzednio uciętą na dł 5 mm
V.przekręcić pokrętło regulacyjne w prawo do oporu.
VI.odciągnąć końcówkę do oporu jak pokazane na drugim zdjęciu,wstrzyknąć płyn i założyć zaślepkę,puścić końcówkę
VII.Przekręcić pokrętło w lewo do oporu.
VIII.powtórzyć czynność z pkt VI
IX.Wyjąć zaślepkę przy urządzeniu w kabinie [uwaga na rozbryzg]
X.zaślepić i sprawdzić jak działa [ewentualnie powtórzyć wszystko od początku]
XI.To samo wykonać z drugą lampą.
Wszystko to wykonałem bez niczyjej pomocy aczkolwiek druga osoba jest niezbędna choćby do wypicia browara
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2008-01-22, 01:27
Naprawialem to kilka lat temu, tyle ze w R21 i az do jej spalenia czyli 2 lata , spisywalo sie idealnie . Ja robilem to innym sposobem , bez wyciagania zaslepek ale z odłaczaniem wezyków przy siłownikach.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum