"Strzela" mi ogranicznik w drzwiach kierowcy.
Niestety po stronie drzwi.
(ogranicznik przesmarowany, solidnie dokręcony do słupka)
Czy to mogą być tylko luźne śruby w drzwiach, czy z Waszego doświadczenia wynika, że ogranicznik uszkodzony i do wymiany?
Niestety temperatura nie zachęca obecnie do zdejmowania tapicerki.
Przerabiałem ten "temat" przed zlotem w Koronowie. Strzela tuleja zabezpieczająca ogranicznik. Ponieważ drzwi kierowcy są najwięcej otwierane to ona najszybciej się zużywa od pozostałych. Dopóki nie zdobędziesz "nowej" zamień z tylnych drzwi.
Co i tak nic nie znaczy bo już jest niedostępny...
Cóż, jak się zrobi cieplej będę musiał zajrzeć w drzwi i sprawdzić, czy się da jakoś reanimować, czy szukać używanego...
Michał wymień samą tulejkę/przetyczkę/ i będzie ok. Mi już mniej strzelało jak włożyłem wkręt dopóki w Koronowie nie dostałem tulejki od Adasia czyt./wymontowałem z jego autka /
Wysłany: 2012-02-08, 10:54
Ja w siwej mam wogóle ogranicznik nieczynny. Jak przyjdzie czas na wymianę bolców zawiasów to będe musiał i jego wymienić bo na razie drzwi latają jak chcą.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum