Temat był wałkowany i chyba Oleks coś tam kiedyś próbował przetłumaczyć, ale nie do końca to było prawidłowe. Poniżej więc zamieszczam tłumaczenie fragmentu instrukcji radia dotyczące wyłączenia kodowania radia. To informacja na samym dole strony.
Kod:
Można w każdej chwili zmienić tryb pracy stacji. Aby to zrobić należy wprowadzenie kodu wykonać w następujący sposób: przy wyłączonym radiu, naciśnij 23, a następnie, przytrzymując ten przycisk, naciśnij przycisk 27, aż do pojawienia się słowa "Cod" na wyświetlaczu 1. Następnie wykonaj czynności opisane powyżej A-B-C
Chodzi o wprowadzenie kodu mimo, że radio gra i jest rozkodowane. Włączenie go w opisany sposób powoduje, że radio i tak zapyta o kod. Jeśli wprowadzimy nasz kod radia, kodowanie przełączy się w tryb 0, czyli wyłączy się. Podczas włączania radia wyświetli nam się komunikat "0 Cod" Ponowne wykonanie tej czynności włączy kod ponownie i na wyświetlaczu będzie pojawiać się komunikat "1 Cod".
Funkcji tej nie przełączymy, jeśli odkodowujemy radio po odłączeniu zasilania. Aby to zadziałało radio musi być już odkodowane i działać.
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-05-31, 17:09
ja mam "0 Cod" w Bordówce. Spore ułatwienie tym bardziej, że wątpię
żeby ktoś to radio chciał kraść. Chętnie ustawie tak i w Baccarze - ale przyznaję nie bardzo zrozumiałem co i jak.
Czynności A-B-C to jak wynika z załączonego obrazka, odblokowanie radia, czyli sposób wprowadzenia kodu. No już tak podstawowej czynności myślałem, że tlumaczyć nie trzeba .
Tak, włączasz radio przytrzymując przycisk 23. Radio zapyta wtedy o kod, mimo że jest rozkodowane/odblokowane. Wpisujesz kod radia i to wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum