R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-11, 07:54 nie przełącza się na gaz
jak w temacie - cały czas na benzynie. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki ale jest ok. Zresztą jak kiedys siadł bezpiecznik to samochód sie przełączał ale na gazie stawał. Instalacja jest holenderska. Może w czasie remontu sprzęgła cos mi sie odłączyło??
we wtrysku przełączenie na gaz nastąpi jeśli silnik osiągnie konkretną temperaturę i obroty przekroczą ok 2500 obr/min sprawdź.
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-12, 08:26
mam centralke trójpołożeniowa i w niej tylko 2 kabelki po stronie benzyny (tzn. zwieraja sie przy przełączeniu na gaz. Przy pozostałych 2 położeniach jeździ na beznzynie
[ Dodano: 2006-09-18, 08:41 ]
dalej jak w temacie - rozmontowałem centralkę - ominąłem jaw końcu i połaczyłem kable bezpośrednio - kicha!! W czasie remontu sprzęgła niczego nie odłączałem (tylko czujnik biegu wstecznego). pod samochodem jest odłaczona masa od silnika lae jest druga pomiędzy karoserią a skrzynią biegów. Ratunku!! Mial juz ktos cos takiego??!!
[ Dodano: 2006-09-22, 08:20 ]
Znalazłem!! Puściła złaczka na kabelku pomiędzy centralką w kabinie kierowcy a komora silnika. Ktoś dał złączke w miejscu gdzie kabel wchodzi do komory silnika przez gumowe przejście i nie było tego widać. Nie mam miernika i w końcu z nudów ciagnąłemza kabelki (te dodatkowe od gazu) i sie wydało. 20 minut roboty i gaz bangla. Szkoda tylko, ze z pół baku paliwa wyjeździłem i teraz mam tam puchy a do wypłaty cały tydzień.Alegrunt, ze działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum