Usunąć:
- klips zamka, wciskająć cienkim śrubokrętem, lub innym narzędziem, od strony zewnętrznej, pamiętając o opuszczeniu szyby.
- ozdobny trójkąt zakrywający mocowanie lusterka.
- osłonę głośnika, [przekręcając ją o 90 stopni w lewo.
Odkręcić śrubę (1) mocującą panel sterujący od dołu przedniej części podłokietnika.
Rozłączyć przewody panelu sterowania i wysunąć go lekko do góry, następnie do przodu.
Odkręcić 5 śrub (2) mocujących podłokietnik.
(Uważaj. Jedna to nakrętka do której dostaniesz się po wyjęciu panela sterowania. Odkręć ją pierwszą bo możesz złamać mocowanie.)
Odpiąć ozdobę (tapicerkę) drzwi od spodu. Nie szarpać, ciągnąć z wyczuciem acz zdecydowanie.
Podnieść do góry.
Ja mam problem ze zdjęciem tapicerki drzwi od kierowcy.
Wszystko poodkręcałem, plastykowe zaczepy puściły a tapicerka nie chce się wysunąć do góry, prubowałem ją podnosić do góry i nic. Jakby szyba ją trzymała.
Proszę o pomoc.
Nie to żebym wątpił w twoją inteligencję, ale.... Nawet profesory się czasem mylą. Wystarczy zły dzień i gotowe.
Czy na pewno wszystkie sruby odkręciłeś ? Czy jakiś kabel nie trzyma tapicerki ? Odchyla się tapicerka od drzwi ? Strasznie ubogi opis problemu. Opisz dokładnie co zrobiłeś, bo tam nie ma co trzymać poza tym co wyżej opisane.
No i najważniejsze: tu nie prowadzimy dyskusji ogólnych o problemie, tylko uściślamy opis już istniejący. Porusz swój problem w dziale usterki drobne.
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-08-11, 09:25
Problemem moze byc zbyt mocne trzymanie rynienki w gornej czesci drzwi. Sprobuj poruszac cala tapicerka wzdluz drzwi jednoczesnie podnosic ja do gory, powinno zejsc... Z wlasnego doswiadczenia wiem ze ta rynienka w drzwiach mocno trzyma tapicerke.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
mam problem przy zdejmowaniu tapicerki drzwiowej z tylnych drzwi. na razie szyby opuszczają się na korbkę ale chcę zamontować elektryczne.
problem 1
W jaki sposób zdjąc tą przeklętą korbę ??? ciągnę i ciągnę i nic.
problem 2
Mam siłowniki szyb elektrycznych przednich. Czy będą pasować do tyłu ???
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
R25: Safrane 2.0 16V Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 13 Maj 2005 Posty: 196 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-07, 14:35
o ile dobrze pamietam to z tylu jest zawleczka (ksztalt cos jak podkowa)musisz ja wyciagnac
A co do 2 pytanka to raczej nie beda pasowaly . Jak chcesz to jutro zobacze czy jest jakas roznica , bo mam na przod i na tyl a nie pamietam
pozdrawiam
Jak chcesz to jutro zobacze czy jest jakas roznica , bo mam na przod i na tyl a nie pamietam
Byłbym wdzięczny jakbyś popatrzył u siebie bo jeśli jest niewielka różnica to spróbuję przerobić.
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 45 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-01-07, 23:16
Ja u siebie korbki zdejmuje na sile pociagajac do siebie i schodzi bez problemu (nie mam zadnej blokady itp).
Podnosniki nie beda pasowac chyba ze przerobisz... (sam juz sie napalilem ze zaloze elektryke na tyl przeszczepiajac z przednich drzwi). Silniczek jest mocowany w innym miejscu i na dodatek prowadnica jest troche innej dlugosci.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum