R25: brak Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2005 Posty: 290 Skąd: ŁÓDŹ
Wysłany: 2008-09-29, 11:42
Łożysko wymienione z całą zwrotnicą ale w nie dalekiej przyszłości i tak czeka mnie wymiana na nowe.
Autko pokazało że gaśnie na wolnych obrotach (nie ma biegu jałowego) dzisiaj podjechałem do gazownika i powiedział mi coś ciekawego V6 Reni różni się od innych V6-tek kątem wtrysku i jest prawie nie możliwą rzeczą dobranie emulatora wtrysku i jedynym rozwiązaniem będzie założenie dwóch emulatorów od silników czterocylindrowych. Jak będzie po sprawie zdam relacje z jazdy.
_________________ Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
jest prawie nie możliwą rzeczą dobranie emulatora wtrysku
Większej głupoty nie słyszałem w życiu.
Polecam lekturę: http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=938
Jako, że nie mam zamiaru montować już gazu u siebie, to zbywa mi taki emulator . Myślę, że zlotową flaszkę jest wart, jak dla ciebie .
Wysłany: 2008-09-29, 14:27
Palnij tego gazownika w dekielek
Własnie niedawno skonczyłem zakladać gaz do swojej, a co sie naklałem przy regulacji i dochodzeniu dlaczego to nie chodzi tak jak nalezy to tylko ja wiem. Tydzień czasu szukalem przyczyny gaśniecie silnika na gazie na wolnych obrotach, bo poza tym wszystko było załozone zgodnie z zasadami i identycznie jak np. w silniku J7T , tyle ze V6 na nieco inny komputer i trzeba zastosowac pewne czary mary zeby to chodziło .
A co do emulatora wtrysku to nie na on tutaj ABSOLUTNIE nic do rzeczy. Do V6( jak i do R4 ) wystarczy emulator od monowtrysku czyli dwa kabelki ktore rozłaczą wszystkie 6 wtryskiwaczy .
Załoze temat odnosnie zagazowania swojej wiec tam bedzie wiecej informacji.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: Renault Twingo I PH I 1.2 8V
Imię: Sig Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 23 Lut 2007 Posty: 372 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-29, 19:41
GRZYBEK napisał/a:
Łożysko wymienione z całą zwrotnicą ale w nie dalekiej przyszłości i tak czeka mnie wymiana na nowe.
Autko pokazało że gaśnie na wolnych obrotach (nie ma biegu jałowego) dzisiaj podjechałem do gazownika i powiedział mi coś ciekawego V6 Reni różni się od innych V6-tek kątem wtrysku i jest prawie nie możliwą rzeczą dobranie emulatora wtrysku i jedynym rozwiązaniem będzie założenie dwóch emulatorów od silników czterocylindrowych. Jak będzie po sprawie zdam relacje z jazdy.
oj ten gazownik bredzi jak by mi coś takiego powiedział to bym mu kazał w muzgu sobie zamontować dwa emulatory pamięci Marcin po prostu są dwa typy układu Renix i Bendix do bendix-a z emulatorem nie ma problemu natomiast z renix-em są problemy , gdzieś kiedyś słyszałem o dobrym modulatorze jak coś dam ci znać gdzie podjechać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum