Dokładnie ja mam Sonke z fabrycznym wyjściem na wzmacniacz !! Jeżeli chodzi o wyjście z fabrycznego radio to nie wiem!! Zapytaj Maćka chociaż sądzę że sam zabierze głos w tej sprawie !!
Trzeba wyprowadzić sygnał w przedwzmacniacza w podobny sposób jak robione jest dodatkowe wejscie np. do Mp3. Oczywiście wyjscie trzeba zrobić z innego punktu.
Można tez wzmacniacz podłaczyć do głosników ale wowczas wzmacniany jest takze szum i zniekształcenia koncówki mocy z radia.
Dużo babrałem się w car-audio, ale w R25 cały zakres pasma jest wystarczający a dołozenie subwoofera spowoduje tylko dołozenie basu i w ten sosób bedzie go za duzo w stosunku do reszty. Co innego gdyby zastosować drugi wzmacniacz do zasilenia pozostałych głosników a gdyby okazało sie ze sa za słabe to wymienić je na inne. Tylko w taki sposó można zachować jednakową dynamike całego pasma.
No chyba ze chodzi o bum - bum żeby wyrywać lachony na wiejskiej potańcówce , wtedy można załozyć cokolwiek i jakkolwiek
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Macku, złośliwcze!! Pytanie było konkretne. Może jakiś schemacik na fotce płyty głównej. W temacie podłączenia kabelka pod MP3 było takie zdjęcie z oznaczeniami - można wykorzystac i nanieśc punkty nalutowania wyjścia.
Juz nie na temat wspomnę, że miałeś dac fotki jak rozebrac te łożyska w kolumnie kierownicy!!
No mogłem napisać ze nie wiem jak podłaczyć to by było coś .
Nie mam aparatu , pojechał nad morze. Nie mam zamiaru podłaczać u siebie wzmacniacza a punktów z ktorych można pobrac sygnał jest kilka. Trzeba to przetestować. Jak czegoś nie jestem pewien to nie będe ryzykował błednymi wskazówkami.
Zaśmiecanie forum grozi zdobyciem ostrzeżenia.
Czy aby na pewno przeczytałeś regulamin forum?
Ostatnio zmieniony przez Tombog 2009-05-07, 11:21, w całości zmieniany 1 raz
R25: Renault Twingo I PH I 1.2 8V
Imię: Sig
Wysłany: 2009-05-06, 22:52
W zaszadzie można pomyśleć już o czyms lepszym
są dobrej klasy wzmacniacze które mają HI Level Input czyli mówiąc prosto wejście sygnału z głośników dobrej klasy wzmacniacze naprawde nieźle sobie z tym radzą
albo można wykozystać osobne wyjście sygnału tak jak pisze maciej z przedwzmacniacza w naszym radyjku i sam o tym myślę
tylko teraz pytanie jak wzbudzać wzmacniacz po włączeniu radyjka
U mnie jest to w fazie rozwoju i narazie zapowiada się tak :
Wzamcniacz Harman Kardon 4x 100 + 200 na sub-a są to moce żeczywiste a nie muzyczne tylko nie żaden nowy ( moc też nie oszołamiająca bo tylko 600W na mostku) bo te są mocno przereklamowane i robione w SMD i dlatego się już do niczego nie nadaja ( no moze do szpanu ) chyba że macie fure kasy na Monobloka to już inna zabawa
Skrzynia ciśnieniowa podobna jak u Skorpiona zasilana dwoma głosnikami JBL GTO 30cm
i wymienione wszystkie głośniki na JBL-owskie łącznie z sykami
niestety na razie nie mam czasu nawet dla siebie
części już leżą i czekają znalezienie tego wszystkiego na allegro w przyzwoitym stanie zajeło mi 3 miesiące i kosztowało bardzo mało biorąc pod uwagę klase sprzętu
ale jak to wszystko poskładam do kupy to Filmik na Youtube macie obiecany
Też trzeba sterowanie wyprowadzić w płyty wzmacniacza i stabilizatorów napięcia.
Robiłem to u Skorpiona ale niestety takiej pamięci to nie mam, zeby teraz te punkty pozaznaczać. Jak rozbiore radio to pozaznaczam na fotce co i jak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum