R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2010-10-31, 10:32
Musisz sprawdzić wszystkie wężyki idące od przełacznika , poza tym sprawdź siłowniki ktore są umieszczone po lewej stronie mieszalnika obok pedałów.
Jeśli masz nawiew na tył to jeden z wężyków idzie tunelem do tyłu . Tam też jest jeden siłownik który zamyka przepływ.
Jednym słowem musisz poszukać nieszczelność.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Najczęściej właśnie odłącza się wężyk od tyłu. wyjmowanie radia czy grzebanie przy tunelu bardzo często powoduje rozłączenie tego wężyka. W 98% zapomina się go podłączyś spowrotem i potem ZONK .
Tego się nie uszczelnia. Ta "wtyczka" jest z elastycznej masy samouszczelniającej się. Wątpię by sama z siebie się rozszczelniła. Wyjmowałeś panel, czy tylko łapę tam wsadzałeś ? Jeśli coś tam syczy i nie wiesz dokładnie co, to lepiej wymontuj cały panel i dokładnie go zbadaj.
Poprzednio przesmarowałem elementy wazelina i 3 z 4 pozycji działały. Ale dziś się rozszczelniło całe i przestało przełączać, więc znów zajrzałem. W zależności jak dotknę to syczy bardziej lub mniej, ale nie potrafię ustawić w pozycji niesyczącej-przełączającej
Rozbierałeś ten panel, czy tylko przy tej "wtyczce" gmyrałeś ? Aż mi się nie chce wierzyć, że mogła się rozszczelnić. Może złamne jest coś w środku i trzeba skleić ?
Przełącznik kierunku nawiewu rozebrałem - czyli prostokątny kawałek gumy ze sprężynką dociskającą - wyczyściłem i złożyłem jak było. Wtyczka wizualnie jest dobra, wężyki wychodzące z niej nie są naderwane ani nic.
Wymieniłem tą gumę dzięki uprzejmości kolegi Oleksa (dzięki:) ). Tylko na nogi nie dmucha. Jak dostać się do siłownika, który steruje tą klapką?
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2011-07-24, 09:25
Siłowniki masz po lewej stronie mieszalnika ,powyżej pedałów. Prawdę mówiąc , żeby to porządnie iwygodnie obejrzeć , ew. naprawić , musiałbyś zdjąć dechę.
Niedaleko przełacznika podciśnienia jest trójnik. Zobacz czy nie spadła z niego jakaś rurka i czy nie jest on pęknięty. Rurka z trójnika idzie do siłownika w tunelu, do tylnych nawiewów.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum