R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 60 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-05-11, 17:47
AleKar napisał/a:
ale w te wakacje pewnie tez do Belchatowa pojade
no to już z Łodzi niedaleko. Zresztą na koniec czerwca pod Bełchatowem wielki zlot Renówek, pewnie i my tam bedziemy.
Wysłany: 2013-05-11, 23:26
Bardzo bym chciala byc na tym zjezdzie moja Renoweczka w 100% gotowa na trase, ale tym razem napewno sie nie wyrobie
Jesli bede jechac do Belchatowa to musimy sie spodkac W polsce bede w lipcu, wiec dam znac.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 48 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2013-05-13, 22:50
Gaz dla silnika 2,7 = jego uszkodzenie.
Jest tam wtrysk mechaniczny i po założeniu gazu , zatarciu ulegną wszystkie wtryskiwacze a i dystrybutor paliwa dostanie w dupe.
Silnik ma o wiele za duże spalanie.
Ten rodzaj wtrysku reguluje się jak gaźnik i spalanie powinno spaść o niemal połowę.
Wystarczy uszkodzenie sterowania 7-mego wtryskiwacza lub samego 7mego wtrysku aby tak skoczyło spalanie.
Diagnoza jest tu konieczna i nie wiem czy tam znajdziesz fachowca od tego typu wtrysków. Być może w jakimś małym przydomowym warsztaciku.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Wysłany: 2014-05-03, 14:43
odświeżam temat.na temat gazu przy tym silniku Maciek ma całkowitą racje,moja v6 2.7 paliła mi 11litrów przy spokojnej jezdzie.porażka jest tam zdjecie i załozenie ssacego,porazka jest ustawienie zapłonu,i umiejscowienie rozdzielacza wtrysku nad aparatem zapłonowym.kazda minimalna nieszczelnosc przewodów rozdzielacza moze zakonczyc sie pozaem auta.miedzy rozdzielaczem a przewodem jako uszczelnienie wystepuje podkładka miedziana,na tzw zacisk.róznie bywa z tym uszczelnieniem i trzeba zwrócic nz to szczególna uwage.po wtóre system zamontowania i osadzdzenia wtrysków tez pozostawia wiele do zyczenia.w razie czego mam taki silnik,ale moim zdaniem duzo leprzy i bardziej dopracowany jest 2,8 v6.koło mnie jest elektryk który uruchomi kazdy silnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum