tak czy siak zaloze, i zobaczymy jak to bedzie dzialac, po tygodniu sie rozkreci i zobaczy rezultaty ile lisci ile kurzu
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
ponieważ musiałem wymontować dmuchawę , to postanowiłem przy składaniu wstawić
na próbę filtr.
wykorzystałem do tego filtr powietrza od Reni/ tak jak pisał kolega krk800/
Najpierw przeciąlem wzdłuż potem w poprzek, osłoniłem 2 częściami dmuchawę
i całość zakryłem od góry plastikową osłoną.
Na razie nie ma różnicy w sile nawiewu.Zobaczymy jak będzie dalej
dmuchawa.jpg
Plik ¶ci±gniêto 25 raz(y) 21.52 KB
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
tomala, a czyms przymocowales ten filtr do dmuchawy czy luzem sobie lezy ? Z tego co widze to wewnetrzene wloty do dmuchawy czyli te od strony silnika nie sa osloniete i podejzewam ze tam bedzie zasysac kurz ... ale zobaczymy po jakims czasie co u Ciebie bedzie. Koles w tym poscie fajnie ma zrobine fotki sa http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=1240, wydaje mi sie ze to bedzie jakis worek od odkurzacza i zastanawiam sie czy czasami takich workow z prastakatnym wlotem nie bylo w tych starych odkurzaczach w ktorych jak na tamte czasy bajerek byl z przyciskiem do zwijania przewodu
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
decyzja o zastosowaniu filtra zapadła b. szybko , a tylko taki miałem pod ręką-jako
zapasowy do mego auta.Dopiero potem wczytałem się dokładnie we wszystkie pomysły
i okazało się że krk800 też coś takiego zaproponował.
Filtr leży luzem,bez zadnych extra mocowań.Zależało mi na prostym demontażu wrazie
wymiany lub gdy to siÄ™ nie sprawdzi.
Pożyjemy-zobaczymy
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
krawol [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-29, 17:14
Jeżeli chodzi o nierówną pracę dmuchawy na zakrętach to miałem to samo-powodem była popuszczona obejma od komutatora.A tak apropos to jak dmuchawa wam całkowicie wyciągnie kopyta(tak jak mi) to można zamontować o wiele wydajniejszą np. z ciężarówki-te od Volvo pasują znakomicie, a jak dają czadu!Z tym że one mają napięcie 24V, lecz to też nie problem bo wystarczy zamontować do niej to czarne usroństwo(regulator mocy) z orginalnego nawiewu reni!!!!
no moj stary mial jeszcze jeden pomysl mianowicie taki zeby zamontowac dwa silniki od odkurzacza samochodowego i bedzie wial boski wiatr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum